free download 78 travel guides written by experts

Ceara de albine Bio de la Apimond

Ceara de albine este un produs natural, produs de glandele specializate aflate în regiunea abdominală a albinelor lucrătoare tinere, în vârstă de 12-18 zile. Calitatea acestui minunat produs apicol depinde însă de modul în care este extras din stup. Ceara de calitate are o culoare alb-gălbuie, dar ceara poate ajunge şi la culori maronii închis. Ceara de albine Bio de la Apimond îmbogăţeşte de-acum portofoliul de produse al acestui brand românesc recunoscut deja pentru calitatea produselor sale. Ea poate fi folosită atât pentru a fi mestecată, cât şi pentru aplicaţii externe prin încălzire sau în combinaţie cu diferite uleiuri. Iată câte ceva despre beneficiile acestui produs!

Deja din Antichitate, ceara de albine era folosită pentru efectele ei terapeutice. Vechii chinezi o foloseau pentru tratarea afecţiunilor pielii. Dar ea este apreciată şi pentru efectul benefic pe care îl are asupra circulaţiei sangvine şi, în general, asupra întregului organism, fiind considerată un remediu împotriva îmbătrânirii. Efectele benefice sunt extrem de variate. Ea poate stimula lactaţia, dar în egală măsură poate trata amigdalita, poate fi folosită ca expectorant, poate fi un remediu în cazul paradontozei şi a afecţiunilor cavităţii bucale, a febrei fânului, tusei şi a inflamaţiilor mucoasei nazale şi chiar şi a astmului bronşic. De asemenea, este bine de ştiut că în stomac ceara nu este digerată, dar are o acţiune benefică, facilitând tranzitul intestinal şi poate ajuta în tratarea colitei.

Ceara de albine poate fi mestecată ca atare, obţinându-se în primul rând o bună igienă a cavităţii bucale, albirea şi detartrarea dinţilor şi întărirea gingiilor, dar şi stimularea secreţiei salivare şi a celei gastrice. Ceara topită este folosită deja din Antichitate pentru epilare, ea asigurând în acelaşi timp o acţiune dezinfectantă, cicatrizantă şi nutritivă asupra pielii, iar unele studii indică un anumit efect inhibitor asupra foliculului pilos. Ceara de albine exercită un puternic efect trofic asupra pielii şi de întreţinere a tenului, fiind astfel folosită intens în cosmetică. Încălzită puţin în bain marie, ea poate fi amestecată cu uleiuri vegetale şi alte substanţe active naturale, formând o bază cremoasă, la care se pot adăuga diferite uleiuri esenţiale, obţinându-se astfel produse cosmetice sau terapeutice de calitate, cu cele mai felurite aplicaţii, de la îngrijirea tenului şi până la tratarea reumatismului, a stărilor gripale, pentru combaterea durerilor musculare sau a stresului. Printre nenumăratele calităţi ale acestor produse astfel obţinute merită să amintim proprietăţile antiseptice, cicatrizante, de hidratare, tonifiere, hrănire şi întinerire a pielii, dar şi cele afrodisiace. În cadrul produselor de îngrijire a părului, ceara de albine conferă rezistenţă, volum şi strălucire, ajută la repararea părului şi-l face pe acesta mai uşor de aranjat, mai sănătos şi îl protejează de factorii nocivi din mediu. Ceara de albine Bio de la Apimond nu ar trebui aşadar să lipsească din setul de remedii naturale pe care trebuie să-l avem mereu la îndemână.

Preţ: 10 lei (100 g). Se găseşte în magazinele cu produse naturale, atât cele offline, cât şi cele online.

Bucuresti, 25.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *