free download 78 travel guides written by experts

Cea mai sigura limuzina pentru concertul lui Andy Fletcher in Romania

Cu ocazia unui nou concert în România, Andy Fletcher, co-fondatorul Depeche Mode, a avut la dispoziţie un BMW Seria 5 şi un şofer inedit, muzicianul Mani Gutău, liderul trupei Urma.

Unul din membrii fondatori Depeche Mode, Andy Fletcher, a fost prezent în acest week-end în România pentru un nou concert în calitate de DJ. Este a doua oară când artistul britanic mixează în Bucureşti. De aceasta dată concertul a fost organizat la „The Ark”, aceeaşi locaţie care a găzduit şi prezentarea noului BMW Seria 5 în luna aprilie 2010. Evenimentul de sâmbătă seara a fost cu atât mai special, cu cât publicul a putut să asculte în premieră piese de pe următorul album Depeche Mode.

Andy Fletcher a avut la dispoziţie pe perioada vizitei un BMW Seria 5 şi un şofer inedit, Mani Gutău, liderul trupei Urma. Este vorba de un proiect de anvergură al lui Mani, care a mai condus până acum o serie de muzicieni renumiţi care au concertat în Bucureşti: Natalie Cole, Narcotango, Duke Ellington Orchestra, Bobby McFerrin, Maxi Jazz (Faithless), Pink Martini şi Gary Moore. „ Atunci când am demarat acest proiect, „ART IN MOTION”, îmi doream să fiu ghidul perfect, să ofer o experienţă memorabilă artiştilor care vizitau România.

Nimeni nu e mai potrivit pentru a face asta decât un alt muzician; avem un limbaj comun, aspect care a contribuit substanţial la reuşita acestui proiect. Pentru mine personal e o dubla satisfacţie. Când ţi se oferă şansa să cunoşti personal artişti care te-au inspirat şi format muzical e fascinant, iar să poţi conduce un autoturism BMW în acelaşi timp e pur şi simplu definiţia unei experienţe complete, de neuitat.” explică Mani legătura din spatele proiectului.

Asocierea nu este deloc întâmplătoare. BMW are o legătură puternică, de tradiţie, cu arta. Primele proiecte de anvergură au început în anii 70, prin colaborarea cu arhitectul Karl Schwanzer şi pictorul Gerhard Richter la realizarea şi decorarea faimoasei clădiri de birouri BMW. Ulterior, marca germană a fost implicată constant în proiecte culturale care se refereau la arte plastice, arhitectură sau muzică. În 1975 a fost demarat cel mai spectaculos proiect cultural al mărcii: artişti renumiţi precum Alexander Calder, Roy Lichtenstein, Andy Warhol sau Jeff Koons au decorat modele ale mărcii, după care multe dintre acestea au ieşit în evidenţă pe circuite de motorsport. Acest proiect este de fapt una dintre sursele pasiunii lui Mani Gutău pentru BMW. Muzicianul deţine o colecţie rară şi deosebit de valoroasă – toate machetele modelelor BMW Art Cars Museum Edition, unica în România, colecţie care a fost de altfel şi prezentată în premieră publicului din România în cadrul mai multor expoziţii şi care acum este prezentată la cafeneaua concept Garage Hall, un alt proiect al artistului.

În luna aprilie 2010 Mani a fost prezent la Paris la prezentarea oficială a ultimului model inclus în colecţia BMW Art Cars, M3 GT2 semnat de Jeff Koons, unde a avut ocazia de a dialoga atât cu artistul american cât şi cu legendarul fondator al colecţiei Art Cars, Herve Poulain. Însă legătura între BMW şi Mani este mult mai puternică, marca este prezentă constant, sub o formă sau alta, la concertele Urma, iar maşina personală a artistului este tot un BMW, modelul Seria 3 Touring.

Cu numai două zile înainte de vizita lui Andy Fletcher la Bucureşti, noul BMW Seria 5 Sedan era desemnat de Euro NCAP ca cel mai sigur sedan de clasă mare al anului. Noul model şi-a demonstrat siguranţa şi în Statele Unite, şi acolo primind 5 stele la prestigioasele teste NCAP. Este însă şi un automobil deosebit de elegant, recompensat deja cu multe premii de design precum „Premiul german de design” sau prestigiosul „red dot award”. În cele din urmă, în ianuarie a fost desemnat şi cel mai popular automobil din Germania, în cadrul celui mai mare sondaj de gen organizat de Automobil Club German (ADAC).

Bucuresti, 02.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *