free download 78 travel guides written by experts

Cea mai recenta inovatie pe piata mansardelor: fereastra de mansarda cu motor solar

Compania VELUX lansează pe piaţa din România prima fereastră de mansardă din lume cu motor solar. Datorită mecanismului inovator, noul tip de fereastră de mansardă consumă ZERO energie electrică. Produsele vor ajunge în magazinele din ţara noastră la mijlocul lunii aprilie.

Datorită poziţionării la polul superior al unei clădiri, mansarda are avantajul că poate capta, prin ferestrele de mansardă, razele solare venite din toate direcţiile, în orice moment zilei. Ȋn plus, ferestrele sunt adevărate receptoare ale luminii naturale, aducȃnd într-un spaţiu cu cel puţin 50% mai multă lumină naturală decât ferestrele verticale.

Mecanismul de funcţionare a ferestrelor de mansardă VELUX cu motor solar este simplu şi uşor de adaptat chiar şi ferestrelor care nu beneficiază încă de acest sistem. Energia captată prin celulă se stochează în permanenţă în baterie iar când butonul telecomenzii este acţionat, impulsul se transmite motorului solar care preia energia de la baterie şi deschide fereastra. Astfel, chiar şi în zilele cele mai întunecate, fereastra se poate deschide. Mai mult decât atât, în cazul în care plouă şi fereastra a fost uitată deschisă, un senzor special o va închide automat după căderea primilor stropi de ploaie. Acţionarea ferestrei se face printr-o telecomandă care îi conferă utilizatorului libertate deplină de control: programarea orelor de deschidere sau închidere, deschiderea ferestrelor pe rând sau simultană, independenţă faţă de orice sursă de energie electrică.

Ȋn plus, toate ferestrele de mansardă VELUX cu clapetă de ventilare acţionată manual pot beneficia de acest nou sistem cu ajutorul unui kit de operare cu motor solar. Kitul este ideal, în special în cazul mansardelor finalizate şi amenajate, deoarece nu necesită niciun fel de cabluri de alimentare sau conexiuni la o sursă de curent electric.

Piaţa mansardelor creşte, inovaţiile devin tot mai spectaculoase

Aproximativ 42 de milioane de europeni locuiesc la mansardă iar aproape o  treime dintre ei consideră că cel mai bun loc din casă este cel de la mansardă. Ȋn ultimii ani, cererea pentru construcţii sau amenajări de mansarde a crescut constant, aranjarea unui apartament în spaţiul de sub acoperiş dovedindu-se o soluţie atractivă, în special în oraş, unde oamenii se pot bucura de privelişte panoramică, de multă lumină naturală în toate momentele zilei şi de intimitate.

Şi în România se contureaza o tendinţă ascendentă a pieţei. Tot mai mulţi români se arată interesaţi de crearea unui astfel de spaţiu care conferă nu doar confort şi personalitate dar şi mai multă valore proprietăţii pe piaţa imobiliară.   

Fereastra de mansardă VELUX cu motor solar, o premieră mondială

După crearea primelor ferestre de mansardă din lume acţionate manual, precum şi a celor electrice, compania VELUX aduce pe piaţa mansardelor din România o nouă premieră: fereastra de mansardă cu motor solar.

Ȋn fiecare an, soarele produce un surplus de energie care ar putea fi valorificată de 1. 500 de ori mai mare decât consumul real de pe toată planeta. Cu toate acestea, sursele de energie cele mai utilizate continuă sa fie cărbunii şi petrolul. Ȋn aceste condiţii, marile companii din domeniul construcţiilor şi cercetării aduc soluţii inovatoare de valorificare a energiei solare. Aşa se face că, pe lângă panourile solare, pe piaţa constucţiilor au apărut noi produse şi accesorii care funcţionează pe baza energiei solare, reducȃnd consumul şi costurile de funcţionare şi, în acelaşi timp, sporind confortul utilizatorilor.

Bucuresti, 05.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *