free download 78 travel guides written by experts

Cea mai nouă companie aeriană din România inaugurează primele sale curse

Situaţia actuală ȋn care se regăseşte piaţa aviatică mondială nu opreşte planurile de dezvoltarea ale celei mai noi companii aeriene din România. Animawings inaugurează primele sale curse aeriene spre destinaţii turistice mult căutate de turiştii români.

Lansată pe piaţă ȋn luna ianuarie 2020, Animawings reprezintă cea mai nouă companie aviatică din ţara noastră. Aceasta vine să completeze portofoliul de branduri consacrate ale Memento Group: Christian Tour, TUI TravelCenter, MementoBUS şi Hello România, cu activităţi ȋn domeniul serviciilor şi turismului.

Ȋn acest ambiţios proiect al companiei aeriene, Memento Group şi-a unit forţele cu compania natională a Greciei, AEGEAN Airlines, care a preluat ȋn luna aprilie 2020 o cotă de participare strategică de 25% din capitalul Animawings.

„Suntem deosebit de ȋncântaţi să inaugurăm astăzi primele curse efectuate de Animawings, un proiect curajos, cu multe provocări pentru noi toţi, dar şi un motiv de speranţă pentru industria călătoriilor atât de afectată de contextul actual ȋn care ne găsim. Cu toate că nu a fost o misiune uşor de ȋndeplinit, suntem mândri că am reuşit să realizăm promisiunea asumată la momentul lansării. Este un pas major pe care ȋl face Memento Group pentru România şi pentru industria aviatică autohtonă, şi vine ca o completare firească a investiţiilor grupului din ultimii 23 ani de activitate ȋn piaţa de turism, transporturi şi servicii.” declară Cristian Pandel, proprietarul Memento Group.

Animawings

Compania aeriană şi-a obţinut certificatul de operator aerian (AOC) cu puţin timp ȋn urmă, ȋn ciuda constrângerilor apărute din pricina situaţiei create de epidemia pe care o traversăm. „Animawings punctează un statut inedit, ȋncă de la inaugurare, asta deoarece suntem prima companie de aviaţie din lume care şi-a obţinut AOC-ul ȋn perioada de după izbucnirea pandemiei Covid-19. Acest lucru ne dă putere şi ȋncredere că lucrurile ȋncep să reintre uşor pe un făgaş normal şi că trebuie să privim ȋn perspectivă, spre viitor.” spune Antonio Stoian, Manager General Animawings.

Prima aeronavă care a intrat ȋn flota Animawings, ȋnmatriculată cu indicativul YR-AGA, este de tip Airbus A320-200, având 174 locuri ȋn clasa Economy şi beneficiind de configuraţia aeronavelor din flota Aegean Airlines.

“Am dat startul sezonului turistic din această vară cu primele curse efectuate ȋn regim charter pentru touroperatori din România, către destinaţii din Grecia (Insula Creta, Insula Zakynthos şi Salonic). Suntem ȋn legătură cu autorităţile şi de ȋndată ce vor fi considerate sigure, avem capacitatea operaţională să ȋncepem zborurile spre Spania, Turcia, Egipt şi Tunisia, destinaţii turistice tradiţionale pentru piaţa românească.” spune Tudor Constantinescu, Director Comercial Animawings.

Ȋmpreună cu partenerul Aegean Airlines, compania studiază posibilitatea extinderii operării, ȋncepând cu sezonul de iarnă, spre destinaţii cu potenţial de trafic turistic ridicat. Aici ne referim la rute către oraşe din bazinul Mediteranei, nordul Italiei sau Orientul Apropiat. Ȋn plus, Animawings va dispune ȋn următoarele luni şi de o platformă web dedicată pentru achiziţionarea şi gestionarea activităţii specifice unei companii aeriene.

Despre MementoGroup

Cu o cifră de afaceri globală de aproape 195 milioane euro, Memento Group, are operațiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Serbia, Republica Moldova şi SUA. Grupul reunește companii cu activități ȋn domeniul turismului – turoperatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică turismului și un broker de asigurări. Totodată, ȋncepând cu anul 2019, Memento Group este partenerul oficial ȋn România al TUI Group, cel mai mare grup turistic din lume, dezvoltând rețeaua de agenţii TUI TravelCenter.

Despre AEGEAN

De la lansarea sa ȋn anul 1999 şi până astăzi, AEGEAN a furnizat servicii complete, de calitate superioară, pentru curse aeriene de distanţă scurtă şi medie. Ȋncepând cu anul 2010, AEGEAN devine membru al Star Aliance, cea mai puternică alianţă din domeniul aviatic la nivel mondial.

Peste 14 milioane de pasageri se bucură anual de cursele operate de cele 61 aeronave AEGEAN, dintre care 47 de avioane din familia Airbus și 14 aeronave din familia Bombardier, seria Q400. In plus, Aegean are o comanda ferma pentru 46 aeronave noi de tipul A320 si A321 NEO cu o optiune pentru alte 12 aeronave. Dintre aceste au fost deja livrate catre companie 3 aeronave, urmand ca restul sa fie produse si livrate in urmatorii 4 ani. Conform preturirilor de lista valoarea aceste comenzi este de aproximativ 5 miliarde de Euro.

AEGEAN a fost votată „Cea mai bună companie aeriană regională din Europa ȋn anul 2019”, pentru a zecea oară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *