free download 78 travel guides written by experts

Cea mai noua aparitie: „Lumea moderna si vechea intelepciune” de Desjardins Arnaud

Titlu "Lumea moderna si vechea intelepciune "
Autor DESJARDINS ARNAUD

Traducator ILIE ILIESCU
Format 13 x 20 cm
Pagini 192
ISBN 978-973-111-220-6
Colectie METANOIA
Pret vanzare 18.5 RON

Pret redus 15.5 RON

Despre carte:

Lumea moderna si vechea intelepciune , cel de-al saselea volum al lui Arnaud Desjardins, este un eseu ce prelungeste meditatiile autorului din volumele precedente, insa de data aceasta in context cultural si spiritual occidental. Spiritualitatea occidentala, apanaj al lumii moderne si al modernitatii culturale, devine obiectul unor comparatii fertile cu traditiile spirituale ale altor civilizatii, cum sunt traditia hindusa ori buddhista.

"Am trait printre hindusii ortodocsi si printre tibetani, am cunoscut viata afganilor departe de Kabul, am locuit in regatul Bhutan, inainte ca acesta sa inceapa sa se deschida influentelor exterioare, am vizitat Japonia in doua randuri si mi-am petrecut viata alaturi de calugarii din manastirile zen. Am privit cu atentie si am confruntat.

M-am straduit sa traiesc eu insumi ceea ce voiam sa inteleg, cu alte cuvinte, sa fiu ceea ce voiam sa stiu. "To know is to be" – a cunoaste este a fi – m-au invatat inteleptii Indiei. Nu poti cunoaste cu adevarat decat ceea ce esti.

"A fi" este cuvantul-cheie, piatra de incercare. Am sfarsit prin a descoperi cu certitudine ca acest "a fi" al omului modern si al omului traditional difera profund si radical. De ce? Pentru ca asa cum am scris in Caile Intelepciunii, toate societatile vechi se bazau pe certitudinea implicita, generala, ca sensul vietii umane il descoperim in a fi si nu in a avea, in timp ce lumea actuala este intemeiata pe sugestia acceptata pretutindeni ca sensul vietii umane se afla in a avea si nu in a fi." – Arnaud Desjardis

Cuprins:
Lumea contestata 5
A avea sau a fi 23
In numele omului 45
Cunoasterea pierduta 61
O societate a dezordinii 83
Marea subversiune 97
Crestinismul in criza 109
Sfarsitul mamelor 125
Yoga si guru 139
Calea lui "A fi" 157

Din aceeasi colectie:
Trezirea inteligentei | Centrul Fiintei | Eu sunt Acela | Lumea moderna si vechea intelepciune | Terapia destinului |

Despre autor

Arnaud Desjardins (1925-2011) a fost unul dintre primii occidentali care a facut cunoscute in Franta, prin intermediul scrierilor sale, dar si prin emisiunile pe care le-a realizat in cadrul ORTF (Office de Radiodiffusion Television Francaise), traditiile spirituale orientale, cum sunt hinduismul, buddhismul, traditia tibetana, zenul si sufismul afgan. Incepind cu anii 1970, dupa o calatorie in Bengal, Desjardins devine discipolul brahmanului Swami Prajnanpad si al invataturii Adhyatma yoga, o adaptare a invataturii Advaita Vedanta. Opera lui Desjardins cuprinde filme documentare de arta (Ashrams, 1959; Le Message de Tibetaines, I & II, 1966; Himalaya, Terre de Serenite, I & II, 1968; Zen, I & II, 1971 si Soufis d’Aghanistan, I & II, 1974), cat si numeroase scrieri despre traditiile orientale apropriate de-a lungul vietii sale. Volume precum Ashrams, Grands Maitres de l’Inde (1962), Les Chemins de la Sagesse (1968, 1970, 1972), Monde Moderne et Sagesse Ancienne (1973), Zen et Vedanta (1995) sau Les formules de Swami Prajnanpad – Commentees par Arnaud Desjardins (2003) dau masura unui talent intelept, legitimat si de premiile primite pentru intreaga sa opera.

Bucuresti, 29.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *