metalshow

Cea mai impresionantă poveste despre curaj și ambiție merge în finala „Bravo, România!”

Duminică, 15 mai, de la 22.00, la Antena 1

Duminică seara la „Bravo, România!”, Rareș, un puști de 7 ani din București, a dat tuturor o lecție despre demnitate și optimism.

Băiețelul pentru care a intrat în concurs un grup de voluntari de la Asociația Don Orione, printre care și două măicuțe, are o poveste care nu poate lăsa indiferent pe nimeni. Rareș s-a născut cu o malformație congenitală gravă. Medicii au spus că nu va trăi, dar băiatul a demonstrat că este un învingător. Chiar dacă a făcut peste 13 operații, cel mic tot nu poate să meargă, așa că se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile. Rareș are nevoie de bani pentru o intervenție chirurgicală pe care părinții nu și-o pot permite. Echipa voluntarilor nu a stat pe gânduri când a aflat povestea micuțului, astfel că s-a pregătit temeinic pentru un musical în dulcele grai Italian. La rândul lor, jurrții au fost puternic impresionați de povestea emoționantă a băiețelului, dar și de curajul lui, de demnitatea și optimismul cu care își duce traiul, astfel că acest număr a fost trecut în marea finală.


Rareș a fost un copil mult dorit și așteptat de părinți. Sarcina a decurs normal, iar Claudia, mama sa, a făcut toate ecografiile lunare si mereu i s-a spus că bebelușul este sănătos. Numai că la naștere, vorbele medicului au tăiat în carne vie: Claudia își amintește plângând că acesta i-a spus „Îmi pare rău, bine că poți să faci altul“. Rares s-a născut cu cea mai gravă formă de „spina bifida”, iar în urma acestui diagnostic medicii nu îi dădeau nicio șansă de supraviețuire. De la acest defect al dezvoltării tubului neural au apărut și alte probleme, astfel că la numai trei săptămâni Rareș a fost operat de urgență de hidrocefalie, acumulare de lichid în cavitatea craniană. Din fericire, nu a rămas cu anomalii cerebrale. Pe lângă aceste probleme, cea mai dificilă pentru Rareș este incontinența urinară, care nu de puține ori l-a pus în situații greu de suportat la școală sau în prezența altor copii. Tocmai de aceea uneori evită locurile de joacă. Acum doi ani, mama lui a realizat o campanie de strângere de fonduri și a reusit sa îi pună lui Rareș proteze,  astfel încât acum poate să stea în picioare aproximativ  40-45 minute pe zi. Dar pofta lui de viață este mai presus de toate acestea. La numai 7 ani, Rareș spune că fiecare dintre noi ar trebui să fie conștient de cât de important este să poți merge pe picioarele tale. Visul lui cel mai mare e să devină pilot și spune că asta se va întâmpla, pentru că el a văzut că va merge. Este de un optimism incurabil și are o sete continuă de viață și joacă. Merge la o școală normală, a fost la concursuri de matematică și română și este cel mai bun la învățătură din clasă.

Grupul celor de la Don Orione a urcat pe scena emisiunii de la Antena 1 sub numele „Per amore” și, cu multă dragoste, a câștigat pentru Rareș. Ei s-au întrecut cu studenții de la ASE, care, îndrumați de un profesor, au luptat pentru cazul emoționant al celor care au suferit amputații în urma unor tragice accidente, și cu echipa celor de la Gloria Jeans, Espresso Team, care a urcat pe scenă pentru ca visul unei mici campioane, considerată la 13 ani Nadia Comăneci a patinajului românesc, să prindă aripi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *