Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cea de-a XVI-a editie a Targului International GAUDEAMUS – Carte de Invatatura la final

Targul International GAUDEAMUS – Carte de Invatatura, editia a XVI-a, s-a incheiat. Evenimentul, organizat de Radio Romania in perioada 25 – 29 noiembrie 2009, a avut loc in Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo si a fost inclus de Comisia Europeana in calendarul Anului European al Creativitatii si Inovarii, in semn de recunoastere a anvergurii si standardelor sale, demonstrate si in acest an.

Decernarea trofeelor editiei a avut loc duminica, 29 noiembrie, ora 14.00, prilej cu care au fost acordate urmatoarele premii:

–  pe baza Votului Publicului:

·        Trofeul GAUDEAMUS – edituri care au publicat peste 100 de titluri in anul 2008: locul 3 – Editura Polirom, locul 2 – Grupul Editorial Rao si locul 1 – Editura Humanitas;

Trofeul GAUDEAMUS – edituri care au publicat intre 50 si 100 de titluri in anul 2008: Editura ART
Trofeul GAUDEAMUS – edituri care au publicat mai putin de 50 de titluri in anul 2008: Editura Vremea;

·        Cea mai ravnita carte a targului: „Inca de pe atunci vulpea era vanatorul” de Herta Mueller publicata de Editura Humanitas; premiul, in valoare de 2.000 lei, a fost oferit de Tipografia Radin;

·        Trofeul Presei: sectiunea publicatii – cotidianul Evenimentul zilei, sectiunea radio – Postul Europa FM, sectiunea TV – Postul TVR Cultural, si sectiunea on-line – HotNews.ro. Castigatorul trofeului pentru sectiunea agentii de presa – Agerpres – a fost desemnat in urma monitorizarii dosarelor de presa.

–  Premiul de excelenta, in valoare de 3.500 lei, acordat de Radio Romania, a revenit Editurii ART, pentru amploarea si dinamica proiectului editorial care au impus-o printre cele mai importante edituri din Romania, in doar cativa ani.

–  Premiul Educatia a revenit in acest  an Editurii Comunicare.ro a SNSPA Bucuresti, pentru modul de prezentare a ofertei educationale si pentru publicarea operelor complete ale intemeietorului invatamantului romanesc modern, Spiru Haret.

–  Premii acordate vizitatorilor: 

l     Miss Lectura a fost desemnata domnisoara Anca Rodica Marin, studenta in anul trei la Academia de Studii Economice din Bucuresti, premiul constand in produse cosmetice oferite de Oriflame Cosmetics.

l     Castigatorii premiilor Tombolei GAUDEAMUS, desemnati prin tragerea la sorti care a fost realizata de domnul Razvan Lucescu, antrenorul echipei nationale de fotbal a Romaniei, au fost: Sorina Elena Enache (Bucuresti) – un autoturism Dacia Sandero oferit de Automobile Dacia, Simona Ileana Stanciu (Bucuresti) – un laptop oferit de Magazinultau.ro si Oana Maria Bucur – un MP4 Player cu FM Radio acordat de Radio Romania.

La aceasta editie, in postura de Presedinte de onoare s-au aflat doamna Ana Blandiana, domnul Nicolae Manolescu – presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, acad. Nicolae Breban, acad. Adam Puslojic si doamna Maria Toghina – Presedinte Director General al Radio Romania.

Bilantul statistic al editiei se prezinta astfel:

·      Suprafata targului a ajuns la circa 14.000 mp, aproape de capacitatea maxima a Pavilionului Central Romexpo.

·      Numarul expozantilor a fost de 385, reprezentand cateva dintre cele mai importante segmente din domeniul editorial si educational.

·      Programul de manifestari al editiei a cuprins peste 500 de evenimente organizate in mai multe locatii special amenajate in incinta pavilionului si in cadrul standurilor expozantilor.

·      Numarul vizitatorilor a fost de circa 107.000.

In cadrul Targului a fost organizata finala celei de a saptea editii a Concursului National de Lectura „Mircea Nedelciu”, la care au participat elevi de liceu, castigatorii finalelor zonale, organizate pe parcursul acestui an in Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta si Iasi. Castigatorii acestei editii au fost: Mihaela Mihaiu (Colegiul National „Matei Basarab” din Bucuresti) – locul 1, Claudia Ciobanu (Colegiul National „Mihail Sadoveanu”) – locul 2 si Lorina Seras (Liceul Teoretic „Lucian Blaga” – Cluj-Napoca). Premiile acordate de organizatori au constat in sume de bani destinate achizitiei de carti din Targ, pentru locurile 2 si 3 si un laptop oferit de magazinultau.ro, pentru locul 1.

Continuand traditia inaugurata la editiile precedente, Societatea Romana de Radiodifuziune a organizat, in cadrul Targului, mini-expozitia „Scriitori din Radio”.

Revista Targului a fost realizata intr-un tiraj zilnic de 10.000 exemplare, in perioada 24 – 29 noiembrie, si a fost  realizata de o echipa de studenti coordonati de domnul Ioan Bogdan Lefter si de echipa revistei Radio Romania on-line.

Pentru a noua oara consecutiv, Targul GAUDEAMUS a fost  transmis in direct pe INTERNET, cu sprijinul RCS&RDS, furnizorul oficial de INTERNET al manifestarii. Imagini in direct, interventii de la conferinte si dezbateri, selectiuni din programul evenimentelor si informatii de ultima ora, au fost astfel accesibile tuturor celor interesati, la adresa www.gaudeamus.ro.

Partenerii organizatorilor la aceasta editie au fost: Orange Romania, Automobile Dacia, Magazinultau.ro (partener IT), RCS&RDS, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Bancpost, bibliofagia.ro, Teleperformance, Radin Group, Oriflame Cosmetics, Primaria Municipiului Bucuresti si Primaria Sectorului 1 Bucuresti.

Parteneri media:  TVR Cultural, Zoom TV, Sapte Seri si Deutsche Welle.

Bilantul final al editiei va fi completat prin rezultatele inregistrate de studiul de trafic pe care Centrul de Studii Media si Noi Tehnologii de Comunicare al Universitatii din Bucuresti l-a realizat in randul vizitatorilor, studiu realizat la GAUDEAMUS pentru a noua oara consecutiv.

Bucuresti, 30.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *