free download 78 travel guides written by experts

Ce variante de finantare au antreprenorii pentru a dezvolta un start-up

Pentru dezvoltarea unei afaceri de succes antreprenorii au nevoie, alături de o idee de business originală, și de fondurile necesare pentru a o pune în practică.

Dacă primul criteriu depinde, în principal, de antreprenor, obținerea fondurilor implică, de cele mai multe ori, convingerea unor persoane fizice sau instituții că noua afacere merită să beneficieze de finanțare și că poate returna sumele primite.

În România, antreprenorii au la dispoziție mai multe variante de finanțare, de la cele tradiționale, ca împrumuturile bancare și programele guvernamentale, la cele mai noi, precum crowdfundingul.

Fondurile primite prin crowdfunding, specifică reprezentanții Sprjina.ro, cea mai nouă platformă de crowdfunding românească, nu au o limită maximă, sunt nerambursabile și le sunt disponibile antreprenorilor înainte de lansarea proiectului. De asemenea, acesta se bucură și de feedback înainte de lansare în fața comunității construite în jurul său, cu care antreprenorul poate continua să comunice și după încheierea perioadei de strângere de fonduri de pe platformă.

”Când un proiect are o prezentare detaliată și transparentă a planului de business, este promovat corespunzător și inițiatorul său comunică cu susținătorii, rata de succes este foarte ridicată. Nu exista un algoritm de selectare a proiectelor pentru a le asigura finanțarea. Pot afirma cu certitudine că succesul mai mare il au și il vor avea start-up-urile și business-urile originale și inovative, promovate de antreprenori implicați 100%”, a declarat Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

O altă metodă de finanțare la care pot apela antreprenorii sunt creditele bancare. Aceștia pot primi până la câteva sute de mii de lei, bani care trebuie returnați, împreună cu dobânda aferentă, într-un termen stabilit de bancă. Start-up-urile pot fi finanțate și cu ajutorul programelor guvernamentale sau europene, menite să încurajeze dezvoltarea afacerilor mici. În cazul programelor guvernamentale, statul acoperă o parte din sumă (50% – 90%), restul urmând a fi contribuția antreprenorului.

Bucuresti, 08.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *