free download 78 travel guides written by experts

Ce să faci când nu te mai simți relaxat în propriul dormitor?

Dormitorul este principala încăpere din casă în care ar trebui să te relaxezi și să te odihnești cel mai bine după o zi obositoare de muncă.

Acesta nu are ca unic scop dormitul, ci și momentele de relaxare, liniște, motiv pentru care atmosfera și elementele pe care alegi să le ții în această cameră pot influența considerabil nu doar somnul, ci și gradul de relaxare.

Multe persoane pun accent în mod eronat mai mult pe ultimele tendințe când vine vorba despre amenajarea dormitorului, însă nu aceasta este modalitatea de a te relaxa în momentul în care ajungi acasă.

Dacă nu te mai simți bine în propriul dormitor și nu reușești să te relaxezi astfel încât să te detașezi de probleme din timpul zilei, ar fi indicat să reexaminezi încăperea și să-ți dai seama unde anume este problema.

Acest lucru nu implică neapărat o redecorare completă a camerei, dar poate fi momentul perfect să mai renunți la diverse obiecte ce nu ar trebui să-și aibă locul în dormitor (tv, laptop, calculator etc.), ori să faci mici schimbări precum achiziționarea unei lenjerii noi, a unor perne mai bune etc.

Iată câteva sugestii simple dar eficiente pe care le poți încerca pentru a restabili atmosfera relaxantă din dormitorul personal.

dormitor

Lumină naturală și artificială discretă

Lumina din interiorul dormitorului poate influența extrem de mult atmosfera și te poate ajuta să te relaxezi mai mult, dacă este utilizată în mod corespunzător. Lumina naturală sau artificială puternică sunt potrivite pentru living, în niciun caz pentru încăperea în care te odihnești, așadar poți folosi atât perdele, cât și draperii pentru a estompa lumina de afară.

În ceea ce privește lumina artificială, sunt recomandate corpuri de iluminat care oferă o luminozitate difuză, discretă – poți opta pentru aplice ori spoturi ambientale sau o mică veioză amplasată pe noptiera de lângă pat. Important este ca nicio sursă de lumină să nu fie prea puternică și să anuleze atmosfera relaxantă din dormitor.

Lumânări parfumate în diverse colțuri ale dormitorului

Pe piața de profil există la momentul actual zeci de lumânări parfumate ambientale special create pentru a te ajuta să te relaxezi cu ajutorul mirosului lor plăcut.

Cu siguranță o mireasmă plăcută dar discretă de parfum poate calma pe oricine, iar de-a lungul timpului s-a observat faptul că aceste produse comune și ieftine pot avea un anumit rol în crearea unei atmosfere liniștite în cameră.

Dacă alegi să încerci această soluție, ar fi bine să ai grijă să nu treci în cealaltă extremă și să cumperi prea multe sau cu un miros prea puternic – parfumurile puternice în dormitor sunt nocive pentru sănătate.

Este de ajuns să cumperi două, trei lumânări parfumate cu aromă de lămâie, portocală, scorțișoară, cu iz dulce-acrișor etc. pe care să le amplasezi pe birou, dulap și pervazul geamului de exemplu. Parfumul emanat se va simți discret, dar plăcut, nu înțepător și supărător.

Schimbarea elementelor principale de pe pat

Patul reprezintă elementul central din orice dormitor, așa că poți încerca ori să-l schimbi cu unul nou, ori să îl „înnoiești” cu o lenjerie nouă sau cu perne colorate pentru o atmosferă mai veselă, mai plăcută. Este important să alegi lenjerie de pat de calitate rezistentă, durabilă în timp și care să nu înceapă să-și piardă culorile după prima spălare, iar în acest sens pe https://www.somproduct.ro/lenjerii-de-pat poți găsi numeroase modele și tipuri de lenjerii pufoase, moi, colorate și vesele care se vor încadra cu succes în decorul dormitorului și care îi vor schimba considerabil aspectul.

În concluzie, pentru a te simți din nou bine și relaxat în propriul dormitor, ai la îndemână toate soluțiile eficiente pe care trebuie doar să le testezi – în final, tu stabilești decorul, stilul camerei și elementele decorative pe care le păstrezi în această încăpere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *