free download 78 travel guides written by experts

Ce să faci… când îţi ieşi din fire. Ghid pentru copiii care nu-şi pot stăpâni furia

Dr. Dawn Huebner, Bonnie Matthews
Editura Trei

Toată lumea se mai înfurie. Sunt multe situații care ne pot enerva, iar cei mici nu sunt ocoliți de astfel de momente.

Dacă nu ai idee cum să reacționezi atunci când o situație te face să-ți ieși din fire, s-ar putea să cazi în capcana Furiei, iar consecințele nu sunt deloc plăcute nici pentru tine și nici pentru cei din jurul tău.

Ce să faci... când îţi ieşi din fire. Ghid pentru copiii care nu-şi pot stăpâni furia

Lumea nu va mai dori să se afle în preajma ta dacă mereu ești furios. Îți dorești cu adevărat acest lucru?

Cartea “Ce să faci… când îţi ieşi din fire. Ghid pentru copiii care nu-şi pot stăpâni furia” este o lucrare excelentă pentru familii dar poate chiar și pentru grădinițe ori pentru orele de dezvoltare personală de la școală.

Lucrarea prezintă întâi ce este furia, ce sunt “gândurile aprinse” și cum acestea ne fac să întreținem furia.

S-ar putea ca acest prim capitol să fie un pic prea lung pentru unii copii, dar informațiile sunt extrem de utile așa că este bine să fie parcurs cu atenție.

Sunt prezentate apoi metode prin care să dobândim “gânduri limpezi”, care ne ajută să nu cedăm ispitei de a ieși din fire.

De fapt, cheia este să înțelegem că nu putem să controlăm ceea ce fac alții însă avem controlul total asupra modului în care gândim și acționăm noi.

Modul în care alegem să percepem o anumită situație și gândurile pe care le asociem cu aceeași situație ne influențează rezultatele pe care le obținem și starea pe care o avem.

Înlocuind gândurile aprinse cu unele limpezi, spunându-ne că nu are sens să ne enervăm, dându-ne seama că percepția noastră influențează modul în care acționăm (încurajări de tipul “pot să fac asta” versus gânduri aprinse care încurcă), putem să trecem mai ușor peste situațiile tensionate.

Există și metode de a ne elibera furia fără a-i enerva pe cei din jur, metode de pe care vă invit să le descoperiți citind cartea.

“Ce să faci… când îţi ieşi din fire. Ghid pentru copiii care nu-şi pot stăpâni furia” este o lucrare ușor de citit împreună cu copiii. Informația este prezentată într-un mod foarte accesibil, existând și numeroase ilustrații care îi ajută pe cei mici să înțeleagă mai bine mesajul fiecărei părți. Veți găsi și exerciții practice – menite a-i ajuta pe copii să descopere ce îi enervează, dar și gânduri limpezi pe care le pot avea în diversele situații care îi înfurie.

Punând în practică sfaturile din această carte în mod repetat, cei mici își vor crea modalități eficiente de a face față furiei fără a-și ieși din fire, lucru care le va fi de folos toată viața.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *