free download 78 travel guides written by experts

Ce nu-i nou nu are cum sa strice … Sau are?

Daniel Alexandru Olaru
Manager de Proiecte – Agentia No Surprises

Acum ceva timp va intrebam ce-ar fi daca am schimba Valea Prahovei pe altceva mai original care , surprinzator, nu e Bulgaria, in team buildingurile noastre.
„Originalitatea” colegilor de breasla continua sa ma surprinda, motiv pentru care am decis sa fiu eu ambii batrani din Muppets iar articolele mele sa fie unele „de bine”. {viewonly=registered,special}Nu acum mult timp la noi in firma veneau la interviu diverse persoane convinse ca pot face fata unui job de Event Planner. Experienta lor este de cele mai multe ori … propria nunta, sau, de ce nu, ziua copilului din dotare sau a unui prieten bun. Nu spun ca acest gen de evenimente nu poate naste genii, insa … problema este alta – ei ajung sa fie ori angajati de catre o companie ca organizator, ori, de cele mai multe ori iau singuri taurul de coarne si isi infiinteaza o agentie.

Iar publicul va intelege intotdeauna ca daca nu ai un balon la eveniment este totul ratat. Iar daca scaunele si mesele nu sunt imbracate cu ceva care sa para de calitate, nici nu are rost sa mai ai pretentii ca invitatii sa se simta bine.

Cum spuneam in precedentul meu articol, piata o facem noi, si nu publicul, motiv pentru care va trebui sa incercam sa scapam de stereotipii imbatranite mentinute de acei „mici intreprinzatori” care au impresia ca stiu ce fac.

Drept exemplu avem un centru comercial din provincie, „victima” a unei companii locale a carei sef este unul dintre „micii intreprinzatori”. Evident, omul este si decorator si Event Planner si executant al lucrarii impreuna cu rudele.

Lucrarea se dorea a fi una deosebita care sa atraga atat prin aranjamente cat si prin momentele de happening publicul in noul centru comercial cu ocazia Zilei Indragostitilor. Tragi doua cearsafuri rosii, decupezi doua inimi din carton, le pui peste scarile rulante si ai scapat. Si sa nu uitam baloanele … in forma de inima, evident. Se astepta cineva oare la asa ceva?

Ti-ai luat banii si anul acesta vei avea un Paste Fericit. E greu?

Cat despre momente nu cred ca s-au mai tinut din moment ce vizitatorii erau probabil ocupati cu alte lucruri decat sa vina in noul centru comercial aflat extrem de aproape de … centrul orasului.

Piata romaneasca de Event Management este plina de acest gen de „afaceristi” care nu fac decat sa strice totul prin neprofesionalism si oportunism.

Lipsa de originalitate ne costa, iar evenimentele risca sa devina un lucru obisnuit, un lucru facut de pomana. Este simplu sa faci totul dupa un tipic, insa trebuie sa stii cand sa te opresti.

Un strop de originalitate separa intotdeauna evenimentele bune de cele chinuitoare al caror sfarsit il astepti cu sufletul la gura!

Articolul se termina brusc, pentru ca pana si eu m-am plictisit scriind despre evenimente … plictisitoare, iar voua va multumesc pentru rabdarea cu care m-ati citit!

Daniel Alexandru Olaru
– Manager de Proiecte pentru Agentia No Surprises, generator de idei si ambalator profesionist de mesaje pe care vrei sau nu sa le auzi. As putea sa va spun ca am facut una si alta, insa nu cred ca e relevant. Ca si organizator de evenimente traiesc fiecare zi din plin si alerg dupa idei pentru ca eu continui sa cred ca nu s-au epuizat cu toate. Se pare ca am un talent in a "cosmetiza" produse, proiecte, idei si orice fel de mesaj, fie el placut sau nu, iar seful meu spune ca ar putea cumpara orice de la mine si sper sa nu-i treaca!{/viewonly} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *