Shadow

Ce este „slow deco” si cum poti include conceptul in amenajarea locuintei?

Slow food, slow design, slow life… acestea sunt expresii de care ai mai auzit cu siguranta. Intr-o lume tot mai conectata si un nivel al stresului tot mai ridicat, multi cauta un stil de viata mai domol, o intorcere la origini, la calm si lentoare.

‘Slow deco’ se inspira din aceasta filozofie si se refera la atitudine, fiind mai putin o chestiune despre stil.

“Cheia este sa profiti la maxim de casa ta si sa creezi un spatiu armonios, un refugiu departe de agitatia de zi cu zi. Astazi, casele sunt pentru a trai cu adevarat.” mentioneaza Silviu Romaniuc, designer Mobshop.ro.

slow-deco-mobshop
Slow deco este mai mult decat un mod de a decora casa. Cu toate acestea, exista cateva practici care te vor ajuta sa iti transformi locuinta intr-un loc ‘lent’ si confortabil. Iata ce sfaturi iti ofera specialistii in design interior ai magazinului de mobila Mobshop.ro:
* Creeaza spatii functionale, camere bine aerisite si mobilier functional. In Slow deco se pune accent pe calitate si mai putin pe cantitate!
* Daca vorbim despre iluminare, in slow deco este esentiala lumina naturala. Daca nu ai ferestre mari, te poti gandi sa elimini tot ce sta in calea patrunderii luminii in incapere si sa incluzi in decorare oglinzi si materiale deschise la culoare. Lumina artificiala trebuie atent aleasa, astfel incat sa elimini factorul de stres, ce apare in cazul unei slabe iluminari.
* Amenajarea dormitorului este cheia pentru redobandirea energiei in timpul somnului. Acesta trebuie sa fie un refugiu de pace, astfel ca trebuie sa-l transformi intr-un loc lipsit de zgomot, lumina, sa fie aerisit si fara decoratiuni sau mobilier ostentativ, astfel incat sa nu-ti atraga atentia de la ceea ce este mai important: somnul.
* O bucatarie ar trebui sa fie confortabila ca sa te bucuri de timpul petrecut gatind. Indiferent ca bucataria este mica sau mare, este esential sa dispui de aparate eficiente energetic, de spatii pentru reciclarea selectiva a gunoiului menajer si, bineinteles, de plante care sa contribuie la purificarea aerului.
* Conceptul de slow deco include si existenta unor spatii de relaxare sau a unor obiecte care sa transmita derularea lenta a evenimentelor: o canapea mare si confortabila in living, o cada pentru ritualuri spa, covoare in nuante calde. Materialele naturale, durabile si cu personalitate sunt preferate altor tipuri de materiale.

Insa, ceea ce face ca o casa sa transmita liniste este chiar modul tau de viata: mesele lungi cu prietenii, dupa amiezele de lectura, experimentele culinare care te fac sa pierzi notiunea timpului, colturi verzi care te ajuta sa te conectezi cu natura.

Slow deco castiga tot mai mult teren pentru ca este un stil de viata. Sursa: https://www.mobshop.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *