free download 78 travel guides written by experts

Ce este si unde poti face operatia de blefaroplastie cu laser?

Blefaroplastia (chirurgia pleoapelor) este o procedura folosita pentru remodelarea pleoapelor cazute. In timpul acestui tip de chirurgie plastica, un medic indeparteaza pielea, muschii si uneori grasimea care pot provoca aparitia pielii excesive din jurul ochilor. Operatia de blefaroplastie se poate face la un cabinet sau o clinica specializata si, in ziua de azi, aceasta procedura se poate face chiar si mai simplu si mai rapid, prin indepartarea cu laser. Unde poti face operatia de blefaroplastie cu laser? La clinica Dr. Gad Renert care foloseste laser CO2 pentru acest tip de procedura. Laserul CO2 este cel mai potrivit laser chirurgical pentru procedura de blefaroplastie, deoarece, atat taierea, cat si hemostaza se realizeaza foto-termic (radiant). Interventia efectuata cu laser CO2 etanseaza vasele de sange in timpul interventiei chirurgicale, in timp ce un bisturiu nu poate face acest lucru atunci cand medicul efectueaza o operatie in zona pleoapelor. Aceasta sigilare cu laser a vaselor de sange are ca rezultat mai putine vanatai si umflaturi pentru pacient.

Cine este un candidat bun pentru blefaroplastie?

Blefaroplastia este cautata in primul rand de persoanele care cauta tratamente anti-imbatranire. Deteriorarea pielii sensibile din jurul ochilor este o parte naturala a imbatranirii, dar acest tip de interventie chirurgicala se poate face daca ceva la aspectul pleoapelor te deranjeaza. De asemenea, multe persoane apeleaza la blefaroplastie daca au pungi semnificative sub ochi sau daca sprancenele incep sa se lase. Pentru unii oameni, o blefaroplastie depaseste problemele cosmetice. S-ar putea sa fii un candidat bun pentru aceasta procedura daca vederea este afectata de pielea in exces.  Pentru a reduce riscul de complicatii, este posibil sa fii un candidat bun si daca nu fumezi sau nu ai boli cronice care iti pot afecta recuperarea.

ochi

sursa foto

Pregatirea pentru blefaroplastie este complexa. In primul rand, va trebui sa ai o consultatie initiala cu medicul estetician pentru a discuta problemele si rezultatele dorite pentru pleoape. Un chirurg bun precum Dr. Gad Renert va sti exact la ce rezultate se va ajunge, datorita experientei pe care o are.

Inainte de a face aceasta procedura, chirurgul va trebui sa efectueze unele teste. Un examen fizic este realizat pentru a examina ochii. De asemenea, sunt efectuate teste de vedere. Este important sa-i spui chirurgului daca iei anumite medicamente. In aceasta categorie intra medicamentele prescrise de alti medici, cele luate fara reteta si inclusiv suplimentele din plante. In genereal, unele medicamente sunt interzise, cum ar fi anticoagulantele. De asemenea, va trebui sa renunti la fumat cu cateva saptamani inainte de blefaroplastie.

Care sunt avantajele unei blefaroplastii efectuate  cu laser CO2?

Unele dintre avantajele blefaroplastiei cu laser cu CO2 includ:

– Sangerare minima – Pe masura ce fasciculul laser vaporizeaza tesutul, acesta, cum spuneam, sigileaza vasele mici de sange. Sangerarea redusa face ca blefaroplastia sa fie mai rapida si mai usoara pentru chirurg.
-Riscul redus de cicatrizare vizibila – Zonele care sunt atinse de fasciculul cu laser CO2 se vindeca cu o contractie mai mica a plagii si cicatricii datorita cantitatii reduse de miofibroblaste formate. Cicatricea deci va fi aproape invizibila.
-Mai putina umflare si disconfort – Fasciculul cu laser CO2 etanseaza vasele limfatice, ceea ce duce la o umflare si mai putin disconfort postoperator.
-Timpul de recuperare este mai rapid – Traumatisme reduse, sangerare minimizata, durere mai mica si umflarea duc la timp de recuperare mai mic.

Blefaroplastiile sunt efectuate in ambulatoriu. Asta inseamna ca poti merge acasa la scurt timp dupa procedura. Anestezia generala este folosita doar pentru unii oameni. In general, se va face o anestezie locala. Pleoapele superioare sunt abordate mai intai. Blefaroplastia pleoapelor superioare se face pentru a reduce aspectul pleoapelor cazute. Incizia si excizia sunt realizate cu laserul pentru eliminarea ori repozitionarea depozitelor de grasime si a excesului de piele si muschi deasupra ochilor. O blefaroplastie a pleoapei inferioare este o procedura chirurgicala care reduce pungile de sub ochi. Incizia si excizia sunt facute cu laserul pentru eliminarea, dar si repozitionarea grasimii, excesului de piele si a muschilor de sub ochi.

Recuperarea este relativ scurta in comparatie cu alte tipuri de interventii chirurgicale. Imediat dupa procedura vei fi mutat intr-o camera de recuperare. Vei fi monitorizat pentru efectele secundare si, daca nu exista complicatii, vei merge acasa in aceeasi zi.

Este important sa te odihnesti cateva zile imediat dupa operatia pleoapelor. S-ar putea sa simti putina durere. Medicul iti poate recomanda sa iei ibuprofen pentru a ameliora aceste simptome. Poate dura o saptamana sau doua pentru ca aceste simptome sa dispara complet. Chirurgul iti poate recomanda, de asemenea, pachete de gheata pentru urmatoarele doua zile. Este important sa discuti cu medicul despre fiecare aspect, inclusiv despre riscuri, din timp. De asemenea, avertizeaza-ti chirurgul daca ai avut anterior complicatii cu orice tip de interventie chirurgicala in trecut.

In mod ideal, chirurgia pleoapelor este o procedura unica. Cu toate acestea, este posibil sa ai nevoie de operatii ulterioare daca mai doresti si alte modificari. Blefaroplastia este folosita in principal pentru tratarea semnelor comune ale imbatranirii care se dezvolta in jurul ochilor. Pentru mai multe detalii, intra acum in contact cu Dr. Gad Renert.

Articol de Marius M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *