free download 78 travel guides written by experts

Ce este în mintea unui muzician aflați marți, 21 iunie, la vibrate!festival, ediția a II-a

ora 14.00 – Colegiul Saguna. A treia zi vibrate! aduce „Aerul Parisului” la Colegiul Național „Andrei Șaguna”.

De la ora 14.00, Harry Cameron Penny (clarinet), Diana Ionescu (pian), Francesco Sica (vioară), Robin Green (pian), Shriry Rashkovsky (violă) îi așteaptă pe tineri la un concert altfel. Programul include lucrări din Enescu (Konzertstuck pentru violă și pian), Debussy (Rapsodia I), Frank (Sonata pentru vioară și pian).

ora 14.00 – Centrul Multicultural al Universității Transilvania, tinerii muzicieni sunt principalii invitați ai pianistului Antoine Francoise (Elveția), care va susține un masterclass de pian.
 
ora 18.00 – Sala Patria, concert-omagiu compozitorului rus Dimitri Shostakovich, de la nașterea căruia, în 2016, se împlinesc 110 ani. Două din cele mai spectaculoase piese de muzică de cameră scrise de acesta vor fi interpretate de violonistul ucrainean Valeriy Sokolov, la vioara sa Stradivarius. Cea de-a treia piesă din concert, Viscous Sun, a fost scrisă de compozitorul Dan Dediu, poate cel mai important compozitor contemporan român, special pentru cvartetul londonez Mercury Quartet, care o va interpreta între cele doua piese ale lui D. Shostakovich. Alături de Valeriy Sokolov, vor mai fi Vlad Maistorovici (vioară), Francesco Sica (vioară), Dana Zemtsov (violă), Shiry Rashkovsky (violă), Pau Codina (violă), Colin Alexander (violoncel), Robin Green (pian).
 

ora 20.30 – Ceainăria Tipografia, vibrate!festival oferă șansa unei întâlniri cu muzicieni și… un psihiatru, în cadrul Conferințelor „Music and the Mind” – o premieră pentru această ediție. „În mintea muzicianului” va fi o discuție liberă inițiată de psihiatrul Greg Radu, cu pianistul Robin Green. Conferința va fi în limba engleză.


Director de program de educație în psihoterapie, editor asociat al Jurnalului Canadian de Educație Medicală și membru al comitetului executiv al Asociației Canadiene de Sănătate Mentală, Greg Radu a fost președintele Comisiei de Psihoterapie al Asociației Canadiene de Psihiatrie. A absolvit medicina la Universitatea Carol Davila din București, are un MBA la Universitatea Liverpool în Marea Britanie și două fellowshipuri în psihoterapie în Statele Unite, la Universitatea New York și Institutul de Psihoanaliză din Boston.
 
vibrate!festival este organizat de Asociaţia Culturală „Paul Constantinescu 2009”, în colaborare cu Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi cu Depoul de Artă Urbană, parteneri fiind Primăria Braşov – proiect cofinanţat de Consiliul Local Braşov, Administraţia Fondului Cultural Naţional, proiect cofinanţat, şi Universitatea Transilvania Braşov.

Biletele pentru evenimentele din următoarele zile se pot procura de la Librăria „Şt. O. Iosif” şi de la Ceainăria „Tipografia” sau online, de pe site-ul //biletebrasov.ro.
 
Pentru noutăţi, urmăriţi-ne pe pagina noastră de internet – www.vibratefestival.ro şi pe pagina de facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *