free download 78 travel guides written by experts

Ce este cafeaua verde și cum ne poate ajuta

Cafeaua verde este practic cafeaua în starea ei naturală, fără a mai fi prăjită. Este recunoscută pentru efectele benefice asupra sănătății despre care vom vorbi în continuare, dar și gustul interesant și prețul accesibil.

Pentru cei care doresc să cumpere cafea verde (https://hotspotcoffee.ro/categorie-produs/cafea-verde/), apar mai multe întrebări, în primul rând de ce să alegem cafeaua verde în detrimentul celei prăjite, dar și referitoare la costul acesteia. Astfel, mai jos se pot regăsi răspunsurile la toate aceste întrebări.

cafea verde

sursa foto

Impact asupra sănătății

Cafeaua verde conține un nivel ridicat de antioxidanți numiți acizi clorogenici,cu un impact benefic asupra consumatorului. Printre beneficiile pe care le are cafeaua verde asupra sănătății se numără:

  • Ajută la slăbit

  • Poate reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare

  • Poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2.

Pot exista mai multe beneficii ale cafelei verzi asupra organismului. Depinde desigur, de modul în care fiecare corp reacționează la ea. De aceea, nu se recomandă dozele mult prea mari.

Ce gust are cafeaua verde?

Probabil unul dintre principalele aspecte care ne fac să alegem un produs alimentar, în cazul de față cafeaua verde îl reprezintă gustul. După cum probabil te gândești, cafeaua verde va avea un gust complet diferit de cea neagră sau prăjită. Aroma nu este la fel de intensă ca în cazul cafelei negre, mulți consideră gustul cafelei verzi mai apropiat de cel al ceaiului de plante aromatice. Desigur, este de menționat faptul că nivelul de cofeină este la fel de ridicat.

Cât costă cafeaua verde?

Un alt aspect important în alegerea produselor alimentare îl reprezintă prețul acestora. Astfel, în funcție de cantitate, dar și de originea boabelor și arome, prețurile cafelei verzi de obicei pot varia între 40 RON și 70 RON. Aceste prețuri sunt orientative și sunt în principiu referitoare la cafeaua verde de o calitate superioară.

După cum am menționat mai sus, cafeaua verde are multe beneficii, dar și un preț accesibil pentru calitatea ei. Tot ce trebuie să faci acum este să testezi și să vezi dacă acest tip de cafea este potrivit pentru tine. Cine știe, poate chiar deveni tipul tău preferat de cafea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *