Shadow

Ce este acneea si cum scapam de ea

Acneea este o boală inflamatorie a foliculului pilosebaceu, nu este o infecţie şi nu este determinată de Stafilococ. În nici un caz nu este determinată de igienă precară. Leziunile cele mai întâlnite sunt reprezentate de comedoane (puncte albe sau negre), papule, pustule şi noduli, localizate cel mai frecvent pe zonele seboreice (faţă şi trunchi).

Chiar dacă este o afecţiune autolimitativă, cu un prognostic bun, această boală cauzează un prejudiciu estetic deloc de neglijat, nu doar prin leziunile de acnee cât şi prin cicatricile reziduale postinflamatorii.
Deși afecțiunea apare mai ales în perioada adolescenței, se pot întâlni leziuni de acnee trenantă și la persoane adulte, femei și bărbați de 25-30 de ani. În majoritatea cazurilor, boală generează depresii, anxietate, handicap social și profesional, care se manifestă prin timiditate, lipsa încrederii în sine, izolare.

Care sunt cauzele apariției acneei?

Există o serie de factori care pot contribui la apariția acneei. Factorii pot fi genetici, hormonali, legați de alimentație sau de produsele cosmetice pe care le folosim.

· Factori genetici – studiile au arătat că riscul de a face acnee la pubertate ajunge până la 50% în cazul în care ambii părinți au acnee; atât numărul, cât și activitatea glandelor noastre sebacee, reactivitatea foliculara sunt și ele moștenite de la părinți.

· Secreția de sebum- severitatea acneei se corelează cu nivelul secretiei de sebum, care variază de la o zona la altă, activitatea glandelor sebacee fiind influențată de hormonii sexuali masculini.

· Hipersecreția de keratină și proliferarea bacteriană – care conduc la inflamație și apariția leziunilor specifice.

· Alimentația necorespunzătoare – alimente acide, lipsa grăsimilor sănătoase, consumul de cafea, tigarete și băuturi alcoolice, zahărul, grâul și glutenul;

· Stresul: când eșți stresat, pui presiune pe sistemul nervos și nivelul de adrenalină din sânge crește, ceea ce duce la secreția în exces de cortizol, cauzând tulburări hormonale; astfel, corpului îi scade capacitatea de a absorbi nutrienți și pielea este vulnerabilă la apariția infecțiilor și, implicit, a acneei;

· Folosirea unor produse nepotrivite de igienă a fetei pentru curățare sau demachiere, care devin comedogene sau iritante; de asemenea, folosirea de pensule de machiaj murdare poate declanșa acneea pe un ten sănătos; nu utiliza produse de makeup expirate, deoarece și acestea pot determina inflamarea tenului;

· Transpirația – înrăutățește starea acneei în 15% din cazuri; umiditatea, hainele strâmte, efortul fizic intens, caniculă, saună sau solarul pot declanșa apariția acneei;

· Blocarea porilor – produsele cosmetice pe baza de uleiuri pot duce la înfundarea și inflamarea porilor;

Cum tratăm acneea

sursa foto

Cum tratăm acneea?

Primul pas este consultul la medicul specialist dermatolog. Acesta este în măsură să dea un diagnostic corect formei de acnee, instituind un tratament adecvat în funcție de vârstă, tipul de ten și gravitatea afecțiunii.

Tratamentul acneei poate fi topic si/sau sistemic, insa acest lucru il poate stabili doar medicul.
Am auzit de multe ori „am scapat de acnee cu X sau Y”, insa nu există un tratament general valabil, pentru fiecare persoană putând fi eficient un alt remediu. De aceea, îți prezentăm mai jos cateva tratamente disponibile in clinica DermaCare, prin care poți combate acneea, pentru a alege ce ți se potrivește, în funcție de istoricul tău medical și de tipul de acnee cu care te confrunți.

Tratament antiacnee Pure Solution by Bruno Vassari

Pure Solution de la Bruno Vassari este un tratament facial profesional destinat tenului hiperseboreic și acneic.

Este un tratament de curățare a tenului și de corectare, care se bazează pe trei principii de acțiune:

1. Curățare facialăși tonifiere – pas în care excesul de sebum din epidermă este eliminat pentru a Evita oxidarea acestuia

2. Exfoliere și hidratare – pielea se exfoliază delicat pentru a închide porii, a regla excesul de sebum și a îndepărta impuritățile de la nivelul pielii. Tenul este mai apoi hidratat cu produse neuleioase.

3. Corectare – se reechilibrează secreția de sebum și se matifiază zonele afectate cu ajutorul unor produse specifice.

Protocolul de tratament Pure Solution este alcătuit din produse profesionale care conțîn ingredienti activi puternici, astfel fiind un excelent tratament pentru acnee activă, dar și o bună metodă de prevenire a unor viitoare erupții.

Ce este acneea si cum scapam de ea

sursa imaginii

Microdermoabraziune cu particule de diamant

Microdermabraziunea cu particule de diamant este un peeling mecanic care presupune exfolierea stratului superior al pielii cu scopul de a elimina stratul cornos, care este alcătuit de obicei din celule moarte.

Totodată, microdermabraziunea elimina bacteriile care se înmulțesc la suprafață pielii în timpul procesului de oxidare a sebum-ului, stimulează circulația sangvină și curată porii în profunzime.

Efectuată cu regularitate și integrată într-un protocol de tratament, alături de produse cu ingredienti activi împotriva acneei, microdermabraziunea poate fi un tratament extrem de eficient în tratarea acestei afecțiuni.

Dacă și tu te lupți cu această problema, te așteptăm la Clinica DermaCare pentru o consultație dermatologică gratuită în vederea stabilirii unui protocol de tratament care să te ajute să scapi definitiv de acnee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *