free download 78 travel guides written by experts

Analiza tripsta: ce destinatii au ales romanii in septembrie pentru calatoriile de dupa vacanta de vara si cat au cheltuit?

Odata ce vara s-a terminat oficial si – impreuna cu ea –  vacanta de vara in care sunt cautate destinatii cu plaje insorite, pasionatii de voiaje continua sa isi planifice calatorii, indiferent ca este vorba de city break-uri sau de durate mai lungi, insa incep sa fie interesati de alt tip de destinatii.

Romanii nu fac exceptie de la regula si drept urmare luna septembrie1 a inregistrat numeroase rezervari, aproape in totalitate pentru destinatii europene.

Pentru septembrie romanii au ales predominant destinatii europene si si-au planificat calatoriile cu peste 2 luni in avans, iar cea mai scumpa rezervare a fost de aproape 2.500 Euro

Barbatii au fost responsabili pentru cele mai multe rezervari facute in aceasta luna (60,5% din total), in timp ce femeile au finalizat doar 39,5% din totalul rezervarilor; majoritatea utilizatorilor prefera sa foloseasca terminale de tip desktop (76,5%)  pentru realizarea de rezervari, dispozitivele mobile fiind folosite in 21,6% din cazuri iar aplicatia iOS in doar 2% din totalul rezervarilor.

Principalele destinatii alese de romani pentru aceasta luna au fost Amsterdam (12,5% din totalul rezervarilor) si Atena (9,38%), urmate de Antalya, Copenhaga, Istanbul, Londra si Viena (la egalitate ca procentaj al rezervarilor).

Pentru calatoriile din septembrie, romanii au facut planuri cu mult timp inainte – finalizand rezervarile cu 74 de zile in avans – si si-au propus sa petreaca in medie 6 zile in vacanta, in acelasi timp cheltuind pentru calatoriile lor in medie 290,14 Euro.

Cea mai ieftina rezervare pentru aceasta luna a fost de 26,79 Euro pentru un zbor catre Atena iar cea mai scumpa rezervare a atins suma de 2495,17 Euro cheltuiti pentru zborul a 9 persoane catre Dublin.

1 Rezervari facute de catre utilizatorii romani ai tripsta, pentru calatorii pe parcursul lunii septembrie 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *