Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Ce ar trebui să știi despre ceasurile sport

Dacă faci parte din categoria persoanelor active şi pasionate de activităţile sportive, atunci cea mai bună alegere în materie de ceasuri barbati o reprezintă un model de ceas sport. Există foarte multe modele și brand-uri, mai mult sau puţin cunoscute, astfel că nu ar trebui să fie prea greu să-l găseşti pe cel care să se potrivească perfect cu fizionomia, nevoile şi gusturile tale. Înainte de a te avânta în căutări, e bine de aflat câteva lucruri despre ceasurile sport.

Tipuri de ceasuri sport
Trebuie să stabilim de la bun început că mecanismul unui ceas sport are la baza cristalul de cuarţ, care-şi primeşte energia de la una sau două baterii de tip AG (AG4, AG10) sau CR (CR 2016, CR2025). Fie că vorbim despre un magazin clasic, sau despre un magazin online, varietatea de modele este foarte mare. Pentru ca alegerea ceasului potrivit să nu ţi se pară o sarcină copleşitoare, hai să trecem în revistă principalele tipuri.

Astfel, în categoria de ceasuri sport pentru bărbaţi sunt incluse diverse modele de ceasuri electronice, ceasuri water resistant, ceasuri cu menţiunea waterproof şi ceasuri dual time. Ceasurile electronice au în general un afișaj electronic cu multiple funcţii care te ajută să-ţi monitorizezi activitatea sportivă şi răspunsul organismului tău la solicitare. Putem aminti aici funcţia de urmărire a ritmului cardiac (care este un indice al stării de sănătate), măsurarea pulsului, a numărului de paşi făcuţi sau kilometrilor parcurşi. La aceste caracteristici specifice mai ales sporturilor de interior, se pot adăuga funcţiile de GPS sau GSM care îţi sunt de ajutor pentru activităţile outdoor.

ceasuri sport

Tot în categoria de ceasuri sport sunt incluse şi ceasurile waterproof. Fără doar și poate aceste modele nu pot fi regăsite în categoria de ceasuri ieftine. Proprietatea waterproof le oferă rezistenţă sub apă timp îndelungat, fiind alegerea ideală pentru persoanele care practică sporturi nautice ca înot, rafting, sau caiac-canoe. Prin comparaţie, ceasurile sport cu menţiunea „water resistant” sunt mult mai modeste, asigurând protecţie doar la picăturile de ploaie sau stropii de apă de la spălatul pe mâini.

Ceasurile dual time îţi afișează ora exactă pe două fusuri orare diferite în același timp deoarece folosesc un dublu afişaj, electronic și analog.

Cum îți alegi ceasul sport
În primul rând, trebuie să ţii cont de tipul de activitate sportivă pe care o practici cel mai frecvent, pentru a te asigura că modelul ales are funcții potrivite pentru aceasta.

De asemenea, este de preferat să optezi pentru ceasurile care sunt rezistente la șocuri sau lovituri, pentru că în timpul antrenamentului pot apare şi astfel de evenimente nedorite.

Prețul reprezintă un alt aspect foarte important, care ne poate determina câteodată să nu facem alegerea cea mai bună. Astfel, găseşti ceasuri ieftine în categoria ceasurilor sport, dar cele mai multe dintre ele nu sunt waterproof și rezistenţa la șocuri este scăzută. Pe de altă parte, există ceasuri pentru bărbaţi extrem de durabile, rezistente și cu însușiri waterproof, la preţuri putin mai mari care reflectă proprietăţile lor superioare.

Indiferent de activitățile sportive pe care le practici, este recomandat să nu faci rabat de la calitate atunci când îţi alegi un ceas de mână sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *