Shadow

Ce ar trebui să conțină un kit de urgență pentru animalul tău de companie

Atunci când vine vorba despre prietenul patruped al familiei, parcă niciodată nu poți fi suficient de pregătit. Fie că este vorba despre un dezastru natural sau despre un mic accident petrecut în timpul ieșirilor în natură, trebuie să fii pregătit cu o gentuță de prim ajutor specială pentru animalul tău de companie. În acest articol poți afla ce anume ar trebui să conțină acest kit.

Ce ar trebui să conțină un kit de urgență pentru animalul tău de companie

sursa foto

Apă de băut

În timpul unui dezastru natural, accesul la apa de băut poate deveni problematic. În aceste condiții poate fi o idee bună să pui deoparte o sticlă cu apă îmbuteliată cu termen mare de valabilitate și un vas pliabil din care să poată bea animăluțul.

Mâncare

Evident, nu vei căra cu tine un sac de mâncare de câini, dar luând în calcul greutatea câinelui și nevoile sale, poate fi o idee bună să ai la îndemână un pachet de mâncare de câini. Recomandarea specialiștilor este să optezi pentru un sortiment de mancare superpremium pentru simplul motiv că aceasta este atent echilibrată, are o valoare nutrițională mare și se administrează în porții mai mici.

Actele patrupedului

În special în cazul câinilor și al pisicilor, carnetul de sănătate cu deparazitările și vaccinările la zi este de mare folos într-o mare varietate de circumstanțe. Oriunde călătorești și oriunde te cazezi, animăluțul se va bucura de mai multă toleranță dacă este la zi cu aceste proceduri.

Pansamente

Animalele de companie sunt recunoscute pentru abilitatea lor de a se accidenta și de a se răni în cele mai stupide moduri. Din acest motiv, e indicat să ai mereu la îndemână comprese sterile, fașă de tifon și bandă elastică autoadezivă din care să poți încropi un bandaj.

Un serviciu de chirurgie veterinară la clinica The Vets din București sau de la o altă clinică serioasă din orașul în care locuiești te poate instrui în legătură cu aplicarea unui bandaj corect și rezistent.

Medicația uzuală

Ca și oamenii, multe dintre animalele de companie urmează un tratament pe termen lung. În acest caz e bine să ai o rezervă de medicamente care să îți ajungă timp de o lună, în caz că nu poți ajunge la medicul veterinar.

Medicamente de urgență

Discută cu medicul veterinar al patrupedului tău despre medicamentele de urgență pe care ar trebui să le ai la îndemână. Acesta iți va recomanda, probabil, un antiseptic, cel puțin un unguent pentru plăgi, un antiinflamator pentru diverse dureri articulare, un antivomitiv, săruri de rehidratare, un antidiareic și un antibiotic.

Verifică periodic datele de expirare ale acestor produse și înlocuiește-le din timp. Tot medicul veterinar te poate ajuta să își actualizezi stocul, mai ales dacă îl anunți cu câteva luni înainte de data de expirare a produselor.

Lesă, zgardă, ham

Lesa, zgarda și hamul sunt accesorii nelipsite din arsenalul oricărui proprietar de animal de companie și credem că un set de rezervă este indispensabil. Adaugă, în rucsacul pentru urgențe, o zgardă, un ham și o lesă rezistente, durabile, reglate deja pe dimensiunile animăluțului tău. Te vor ajuta să rămâneți împreună inclusiv în circumstanțe în care acesta s-ar putea speria și ar putea fi tentat să fugă.

Penseta pentru căpușe

Penseta pentru căpușe se află în geanta personală a oricărui proprietar de câine, căci oricât de bine ar fi acesta protejat de soluții specifice, tot e posibil că se procopsească și cu o astfel de insectă, atât de periculoasă. Îndepărtarea promptă a căpușei reduce riscul de transmitere a bolilor, așadar obișnuiește-te să verifici atent întregul corp al patrupedului după fiecare ieșire în natură și îndepărtează prompt aceste insecte.

De asemenea, e important să reții faptul că penseta specială pentru extragerea căpușelor este singura metodă perfect sigură și nedureroasă, potrivită acestui scop. Aplicarea de spirt, vaselină sau alte substanțe care ar trebui să determine căpușa să se desprindă singură nu va face decât să crească riscul de îmbolnăvire.

Orice iubitor de animale trebuie să fie pregătit pentru situațiile neprevăzute care pot apărea și să aibă la îndemână un kit de urgență pentru patrupedul său, la fel cum are un rucsac de urgență pentru fiecare membru al familiei. Medicul veterinar este un partener excelent în alcătuirea acestei truse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *