Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cazul Joan M.

James M. Cain
Editura Paladin – Noir Masters

Joan Medford este o tânără de 23 de ani care tocmai și-a pierdut soțul. Dar nu este tristă. Motivul e simplu: s-a căsătorit de tânără, pentru că a rămas însărcinată. Curând a fost clar că băiatul nu dorea să facă acest pas, astfel că a început să bea și să o bată.

Poliția o suspectează. Faptele arată însă că soțul venise acasă, beat, ca de obicei. După o ceartă a plecat, s-a urcat la volanul unei mașini care nu îi aparținea și despre care Joan nu știa, iar pe drum a avut accidentul fatal.

Joan se trezește dintr-o dată fără nimic. Utilitățile sunt oprite pentru că facturile nu au fost plătite. Nu are ce mânca. Este nevoită să își trimită copilul să trăiască alături de cumnata sa (care îl dorește doar pentru ea).

O speranță apare când i se propune să fie chelneriță într-un restaurant. Acolo cunoaște un tânăr de care se simte atrasă. Și un bărbat în vârstă care ar putea-o ajuta să scape de toate problemele.

Cazul Joan M.

Nu e ușor să alegi. Și nu e ușor să te afli într-o asemenea situație. Din afară e ușor de judecat. Când ești însă într-o asemenea situație, lucrurile nu mai sunt așa de ușor de gestionat.

Joan face greșeli. Joan se schimbă. Joan face totul pentru copilul ei. Dar face oare alegerile cele mai bune?

Cazul Joan M. este un roman relatat la persoana I singular – din perspectiva eroinei principale.

„Deci unde-i necazul și de ce înregistrez toate astea? Pentru că sper să le văd tipărite, ca să-mi absolv numele de calomniile aduse, legate de slujbă și de căsătoria la care a dus și de tot ce-a fost după aceea” (p. 11)

Mult dialog, personaje care evoluează, situații neprevăzute și un final neașteptat, iată ce vă propune James M. Cain, autorul faimosului roman Poștașul sună întotdeauna de două ori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *