free download 78 travel guides written by experts

Cavalerul celor Sapte Regate

George R.R. Martin
Editura Nemira

Dunk este un tanar care se vede nevoit sa ingroape cavalerul pe care il slujea. Ii fusese scutier ani la rand, cutreierasera lumea impreuna. Cu putin inainte de moarte, acesta il numeste si pe Dunk cavaler.

Acum Dunk este singur. Ce sa faca?

Decide sa isi continue drumul si, la un han, il cunoaste pe Egg. Il ia ca scutier si ulterior descopera ca Egg era, de fapt, printul Aegon Targaryen – cel mai mic dintre fiii printului Maekar. Dunk si Egg ajung sa fie o echipa de succes, iar romanul se transforma intr-o poveste despre cavalerism, prietenie, valori morale, identitate, aducand in acelasi timp in discutie si diferentele intre clasele sociale.

„Cavalerul celor Sapte Regate” este un roman captivant, cu aventuri, rasturnari de situatie, lupte, dar si cu un umor sarcastic intalnit destul de des. De fapt, „Cavalerul celor Sapte Regate” este o carte care aduna laolalta, pentru prima oara, trei nuvele scrise de autorul american George R. R. Martin: Cavalerul ratacitor (1998), Sabia jurata (2003) si Cavalerul misterios (2010).

Pentru cei familiarizati cu Martin si cu „Urzeala tronurilor” trebuie precizat faptul ca actiunea are loc cu 100 de ani inainte. Totusi, romanul poate fi citit si separat de „Urzeala tronurilor”, intriga fiind complexa, personajele multiple si interesante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *