bucharest tech week 2021

Cautam urgent detectivi amatori!

Un cleptoman terorizează British Council, subtilizând toate agrafele de hârtie de prin birouri, din sălile de curs şi de la bibliotecă în noul joc de tip quest lansat de aceeaşi instituţie: Catch the Cliptomaniac!

Disponibil la www.britishcouncil.ro, Catch the Cliptomaniac! este unul dintre cele mai elaborate jocuri online în flash produse în România. Jocul se desfăşoară în întregime în limba engleză, iar înregistrarea este gratuită.

Pe scurt, Catch the Cliptomaniac expune drama unei instituţii rămase în pană de agrafe de birou….Angajaţii şi vizitatorii trăiesc într-o teroare continuă; foile de hârtie nu mai pot fi ţinute în frâu, recepţionera nu ştie ce să mai facă, până la haos nu mai este decât un pas! Singura şansă: prinderea Cliptomaniacului din umbră! Cât de repede poate fi dezlegat misterul şi prins hoţul? Depinde de îndemânare. Jucătorii cu experienţă şi intuiţie ar putea să-l dea gata în pauza de prânz, începătorii în două zile.

Demersul detectivistic merită toate eforturile, pentru că cei mai buni jucători sunt răsplătiţi cu premii: 3 examene de engleză, 3 cursuri de engleză şi 3 abonamente la biblioteca British Council. Şansa de a câştiga un premiu este direct proporţională cu numărul de puncte acumulate de participanţi în urma folosirii intense a intuiţiei aflate în dotarea personală şi, mai ales, a calităţilor de detectiv amator. Punctajele se acumulează prin rezolvarea puzzle-urilor obligatorii conţinute în poveste, dar si ajutându-i (opţional) pe diferiţi membri ai British Council să-şi rezolve problemele logistice provocate de Cliptomaniac. Contează, desigur, colectarea a cât mai multe informaţii despre British Council şi nivelul de cunoaştere a limbii engleze. Cursa pentru premii se va desfăşura în intervalul 17 aprilie – 31 mai. La sfârşitul acestei perioade, câştigătorii celor 9 premii vor fi traşi la sorti.

Catch the Cliptomaniac are 11 niveluri de „aventuri“ şi 23 de spaţii virtuale, corespondente celor reale din sediul British Council Bucureşti. „Practic, jocul acoperă întreaga incintă a centrului nostru, de la intrarea în curtea sediului până la Brit C@fe, bibliotecă şi săli de curs”, spune Radu Iliescu, WEB & e-services Manager şi coordonatorul scenariului acestui joc. Detaliile sunt redate cu fidelitate, pornind de la procedura de înregistrare la bibliotecă şi până la dotarea toaletelor, iar dialogurile constituie un ingredient savuros şi condimentat din plin cu celebrul umor britanic. Jucătorii pot face cunoştinţa cu mai multe personaje originale (a se încerca identificarea cu modelele din realitate cu ocazie proximei vizite la British Council).

Proiectul Catch the Cliptomaniac!, de la scenariu şi grafică până la programare, a însemnat o muncă de echipă de opt luni şi o investiţie de 5000 GBP. Iniţiativa de a introduce jocurile online printre produsele oferite de British Council a pornit de la Londra, în cadrul unei serii de programe inovatoare lansate de departamentul Knowledge and Learning. Participând la această serie de programe, Centrul British Council Bucureşti a experimentat crearea unui joc online care să îmbine un tur virtual al biroului şi o introducere în gama de servicii oferite de centru, cu o poveste poliţistă atrăgătoare şi un mijloc de amuzament pentru timpul liber.

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale. Suntem prezenţi în 220 de oraşe din 110 ţări din întreaga lume. Oferim oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabilim relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Ne desfăşurăm activitatea în special în educaţie, societate civilă şi domeniul creativ. Suntem o organizaţie apolitică, dar ne bucurăm de o strânsă colaborare cu guvernul britanic. În anul 2004-2005 British Council a înregistrat un venit de 475.4 milioane de lire sterline, dintre care 172 milioane au fost donaţi de guvernul Marii Britanii. Pentru mai multe informaţii despre activitatea British Council în România vizitaţi: www.britishcouncil.ro

Bucuresti, 19.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *