free download 78 travel guides written by experts

Catinca Roman a vorbit la “9409-Romantica”

despre venirea pe lume a fiicei sale

Liza Panait, alaturi de Catinca Roman, Carmen Trandafir si doua reprezentante UNICEF au vorbit la Romantica, sambata, 7 iunie, despre ce presupune “job-ul” de mamica si cum le-a schimbat viata aceasta experienta. Alaturi de invitatii Emei Pendiuc, a intervenit telefonic ambasadorul UNICEF Andreea Marin explicand ce inseamna un spital-prieten al copilului din punctul de vedere al unei proaspete mamici. Editia de sambata a emisiunii “9409-Romantica” a incurajat invitatele din platou sa isi prezinte experientele proprii pentru a demonstra ca un copil nu reprezinta un impediment pentru cariera. Nu este un lucru usor, dar cu siguranta este ceva extraordinar. “este boala femeii moderne sa planifice totul si sa faca totul ca la carte. Eu la momentul cand am ramas insarcinata nu aveam absoult nimic pregatit, nu eram nici in cea mai buna perioada a vietii mele, stiam oarecum ca nu voi continua relatia cu tatal Calinei, absolut toata lumea din jurul meu, in afara de cea mai buna prietena a mea imi spunea ca fac cea mai mare tampenie, ca o sa imi pun frana carierei ca n-o sa reusesc sa mai fac nimic nici in plan personal nici, profesional. Dar trebuie sa va spun ca a fost exact invers. Venirea pe lume a Calinei mi-a schimbat intr-un mod extraordinar si foarte pozitiv viata, mi-a schimbat complet prioritatile, cariera mea a mers foarte bine, insasi prezenta ei m-a schimbat, m-a responsabilizat enorm, mi-a dat un echilibru si m-a adus cu picioarele pe pamant”, a povestit Catinca Roman.

Despre cat de importanta este nasterea naturala, alaptatul si conditiile dintr-un spital romanesc, a vorbit Andreea Marin, ambasador UNICEF: “Exista la noi spitale prieten al copilului, dar vrem sa existe din ce in ce mai multe astfel de unitati. Am vazut-o pusa in practica in strainatate si am inteles ce inseamna un start bun in viata pentru un copil. Daca nu investim in copiii nostri astazi tot ce avem mai bun, de fapt nu investim in lumea in care vom trai maine, nu suna a lozinca este purul adevar. Daca facem economie la resurse in ceea ce ii priveste pe copiii nostri de azi, de fapt ne furam singuri caciula. Vrem sa traim intr-o lume mai buna, avem pretentia ca traim intr-o tara civilizata care sa se ridice la nivelul celor la care tanjim, atunci trebuie sa facem ceva pentru asta.”, a declarat Andreea Marin.

Vedetele Romantica au participat la Teledonul organizat de UNICEF pentru transformarea unor maternitati din Romania in Spitale Prieten al Copilului.
Iar acum Televiziunea Romantica se alatura si sustine campania UNICEF. Campania de strangere de fonduri lansata prin teledonul din 10 mai dureaza pana in data de 10 iunie 2008. in aceasta perioada, telespectatorii ROMANTICA si nu numai sunt invitati sa faca donatii prin SMS, la numarul unic 848.(2 Euro in retelele Orange si Vodafone si 2 Euro + TVA in reteaua Cosmote). Alaptatul copilului in primele zile de viata este estntial pentru dezvoltarea copilului tau!

Bucuresti, 09.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *