free download 78 travel guides written by experts

Categoria INOVATIE a inregistrat cele mai multe inscrieri in competitia Gala Societatii Civile 2019

– Judetele Brasov, Cluj si Ilfov fruntase la inscrierile din afara Bucurestiului –

181 de initiative, respectiv 144 de proiecte, 23 de programe si 14 campanii de comunicare s-au inscris la a XVII-a editie a Galei Societatii Civile, cel mai amplu proiect care promoveaza si premiaza activitatea sectorului asociativ din Romania. Anul acesta cele mai multe proiecte au fost inscrise la sectiunea Premiul Special pentru INOVATIE, respectiv 37.

In topul inscrierilor, sectiunea este urmata de Educatie, Invatamant, Cercetare, cu 33 de proiecte si de Proiecte pentru Tineret, cu 32 de inscrieri.

Cele mai multe inscrieri provin de la organizatii din Bucuresti, respectiv 123 de proiecte, programe si campanii de comunicare. In premiera, pe locul doi se claseaza judetul Brasov, cu opt proiecte inscrise, iar pe locul al treilea se pozitioneaza, la egalitate, judetele Cluj si Ilfov, cu cate sapte inscrieri.

Gala Societatii Civile (GSC) logo

Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Bacau, cu cinci inscrieri, urmate de judetele Alba, Timis, Galati si Tulcea, fiecare cu cate trei inscrieri. Topul inscrierilor continua cu judetele Constanta, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt si Prahova, cu cate doua proiecte si se incheie cu Arad, Bihor, Gorj, Harghita, Olt, Sibiu si Vrancea, reprezentate in competitie cu cate o inscriere.

„Anul acesta ne bucuram de cele mai multe inscrieri in sectiunea dedicata Inovatiei datorita modului in care organizatiile au ales sa abordeze problemele si nevoile identificate in comunitati. Astfel de proiecte pot reprezenta modele prin solutiile sociale sau educationale pe care le propun.

Din nou, sectiunea Educatie se situeaza printre fruntase la numarul de inscrieri in competitie si se remarca prin diversitatea proiectelor, subliniind, inca o data, aceasta nevoie de servicii educationale diferentiate, de reformare a sistemului, necesitatea unei abordari diferite – o misiune ce pare sa poata fi dusa pana la capat in momentul de fata doar de sectorul asociativ.”, a declarat Florentina Loloiu, Director Programe Gala Societatii Civile.

Pana in data de 15 mai 2019, 48 de specialisti vor evalua proiectele inscrise la cea de-a XVII-a editie a Galei Societatii Civile, profesionisti in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, sociologi, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului non-profit, la care se adauga reprezentanti ai sectorului privat. Dintre acestia ii amintim pe: Alex Livadaru, Aurora Liiceanu, Cosmin Savu, Cristian Lupsa, Cristina Hanganu, Dani Sandu, Elena Stancu, Horia Ghibutiu, Mihaela Dedeoglu, Mircea Toma, Monica Jitariuc, Vlad Mixich, Razvan Exarhu, Simona Tache, Valentin Suciu, Vasi Radulescu, Vintila Mihailescu, Vlad Tausance.

Festivitatea de acordare a premiilor va avea loc in data de 3 iunie 2019, la Ateneul Roman, in Bucuresti. In cele XVI editii de pana acum, Gala Societatii Civile a premiat peste 700 de initiative generate de sectorul neguvernamental, care au reusit sa aduca schimbari pozitive majore in societate, proiecte care investesc in Romania si in viitorul sau.

Pentru mai multe detalii despre Gala Societatii Civile 2019, vizitati: https://www.galasocietatiicivile.ro/participants.php.

Gala Societatii Civile 2019 in cifre:
Numar total de proiecte, programe si campanii inscrise in competitie si forma de organizare
# 181 proiecte, programe si campanii inscrise
# 144 de proiecte
# 23 de programe
# 14 campanii de comunicare

Statistici / judete participante / proiecte
# Cele mai multe inscrieri provin de la reprezentanti din Bucuresti, respectiv 123 de proiecte, programe si campanii de comunicare.
# In premiera, pe locul doi se claseaza judetul Brasov, ai carui reprezentanti au inscris in competitia Galei Societatii Civile 2019 opt proiecte/ programe/ campanii de comunicare.
# La egalitate, se pozitioneaza judetele Cluj si Ilfov, cu cate sapte inscrieri in competitia Galei Societatii Civile din acest an.
# Pe urmatoarea pozitie se claseaza reprezentantii din Bacau, care au cinci inscrieri.
# Judetele Alba, Timis, Galati si Tulcea au fiecare cate trei inscrieri.
# Constanta, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt si Prahova au cate doua proiecte in competitie.
# Arad, Bihor, Gorj, Harghita, Olt, Sibiu si Vrancea sunt reprezentate in competitie cu cate o inscriere.

Statistici forma de organizare
# 125 organizatii neguvernamentale
# 15 agentii & companii si o institutie publica (in sectiunea Campanii de comunicare pe teme sociale)
# 6 persoane fizice
# 4 grupuri de initiativa

Statistici inscrieri/ sectiuni
Categoria A
Educatie, Invatamant, Cercetare – 33 de proiecte
Sanatate – 21 de proiecte
Arta si cultura – 17 proiecte
Incluziune sociala – 17 proiecte
Protectia mediului – 11 proiecte
Comportament civic si Participare publica – 10 proiecte
Apararea drepturilor individuale/ colective – 7 proiecte
Servicii de asistenta sociala – 7 proiecte
Dezvoltare economica si sociala – 7 proiecte

Categoria B
Proiecte pentru Tineret – 32 de proiecte
Proiecte si campanii de Voluntariat – 26 de proiecte

Categoria C
Programe – 23 de programe
Campanii de comunicare pe teme sociale – 14 campanii
Initiative Cetatenesti – 8 proiecte

Categoria D
Premiul Special pentru INOVATIE – 37 de proiecte
Premiul Special Organizatia NEW ENTRY – 22 de proiecte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *