free download 78 travel guides written by experts

Cătălina Buzoianu, Tamara Buciuceanu, Teatru în TVR

· Continuăm seria difuzărilor IN MEMORIAM Cătălina Buzoianu și vă propunem o altă montare de referință din cariera regretatei regizoare: „Dimineața pierdută”, dramatizare de Cătălina Buzoianu dupa romanul omonim scris de Gabriela Adameșteanu

Spectacolul preluat de la Teatrul „Lucia Sturza Bulandra” va fi difuzat în 10 august – prima parte şi în 11 august – a doua parte, de la ora 20.00, pe TVR 3.

În distribuţie: Gina Patrichi, Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Valentin Uritescu, Ion Besoiu, Rodica Tapalagă, Tora Vasilescu, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Lucia Mora, Ina Apostol, Răzvan Ionescu, Eugenia Balaure
Redactor: Lucia Hossu Longin
Coatume: Lia Manțoc
Decoruri: Mihai Mădescu
Adaptarea și regia TV: Dan Necșulea
Regia artistică: Cătălina Buzoianu

Cătălina Buzoianu
Cătălina Buzoianu

· La mulți ani, Tamara Buciuceanu Botez! (n.10 august 1929, Tighina)
Casa de Producție TVR vă invită să o sărbătorim pe inegalabila actriță luni, 12 august, când pe TVR 1 vom urmări la ora 22.10, un spectacol din Arhiva de aur TVR: „Doctor fara voie” de Molière
(reluare: duminică, 18 august, la ora 15.30, tot pe TVR 1)

Anul trecut, în decembrie, Tamara Buciuceanu a fost omagiată în cadrul „Galei Teatrului Metropolis 12”, eveniment prin care teatrul a sărbătorit 12 ani de existenţă.

„Să ştiţi că bucuria mea de astăzi este că nu m-aţi uitat. (…) Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă”, a spus Tamara Buciuceanu-Botez când a urcat pe scena Teatrului Metropolis. Ea a povestit că a dus „cuvântul românesc şi teatrul românesc peste cinci continente”. „Mi-am făcut ucenicia despre ale teatrului la Teatrul Naţional din Iaşi. Am avut şi în Iaşi, şi la Bucureşti, profesori extraordinari care m-au iubit şi m-au învăţat lucruri foarte frumoase. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate.”

Tamara Buciuceanu
Tamara Buciuceanu

Doctor fara voie – un spectacol din anul 1975
Traducere: Sică Alexandrescu și Mircea Ștefănescu
Adaptarea tv: Cornel Popa și Valentin Plătăreanu
În distribuție: Amza Pellea, Ion Lucian, Ileana Stana Ionescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Valentin Plătăreanu, Ștefan Tapalagă, Marian Hudac, Matei Alexandru, Mihai Fotino, Anca Pandrea, Mihai Mălaimare.
Redactor: Ioana Prodan
Coregrafia: Thury Ștefan
Regia montaj: Marga Niță
Ilustrația muzicală: Lucian Ionescu
Scenografia: Elena Fortu
Regia artistică: Cornel Popa

· A treia stagiune a programului „Teatru în TVR” continuă!
· Pentru săptămâna ce urmează vă propunem 4 spectacole, dintre care două sunt premiere în stagiunea curentă

Vineri 9 august, ora 20.30: „Paiațele – Efectul dăunător al tutunismului și alcoolismului asupra organismului”/ Teatrul Nottara.
http://www.tvr.ro/paia-ele-o-fantezie-dupa-cehov-la-teatru-in-tvr_25096.html#view

Spectacolul Paiațele este o fantezie de Niculae Urs, după proza scurtă a lui A.P. Cehov și nu numai. Montarea este o comedie în familie sau, altfel spus, o căsnicie „cu cântec(e)”. La baza scenariului, stau două lucrări ale lui A.P. Cehov: sceneta-monolog Despre efectul dăunător al tutunului și schița (nuvela) Ea și El.

Din distribuție fac parte Victoria Cociaș și Niculae Urs, iar Olimpia Urs este invitată specială.

Bilete aici: https://new.nottara.ro/?act=cont.

Sâmbătă 10 august, ora 20.30: PREMIERĂ, „Magnolii și cianură”/ Teatrul Coquette
http://www.tvr.ro/magnolii-i-cianura-un-spectacol-labirint-la-teatru-in-tvr_25100.html#view

În distribuție: Orodel Olaru, Irina Ungureanu, Alexandra Gabriela Niță, Alexandru Mandu
Regia: Ingrid Bonța

O comedie polițistă, un spectacol labirint, dar nu unul spațial ci unul cu ițe și situații încurcate. Patru personaje, patru suspecți! Cine este criminalul? Care sunt indiciile și către cine conduc?

Teatrul Coquette vă propune o mică excursie în lumea misterelor. Cineva raportează găsirea unui cadavru, care dispare brusc până la venirea poliției. O fi fost o simplă farsă? O fi unul dintre cazurile care rămân nerezolvate?

Bilete aici: http://www.teatrulcoquette.ro/bilete-program-contact.html.

Miercuri, 14 august, ora 20.30, PREMIERĂ și TITLU NOU în stagiunea TEATRU ÎN TVR: „Cum se face” – regia și scenariul Octavian Strunilă
http://www.tvr.ro/cum-se-face-un-nou-spectacol-al-stagiunii-teatru-in-tvr_25210.html#view

Când 5 actori buni se adună, iese o comedie pe cinste!

Spectacolul – scris și regizat de Octavian Strunilă – este o super-comedie de bun gust despre viața oamenilor de teatru. Acest spectacol aduce întotdeauna bucurie în sufletele spectatorilor și reușește să pună mari semne de întrebare vis-a-vis de cariera pe care ne-o alegem în viață.

Reprezentațiile cu acest titlu vor avea distribuții diferite. Iată pe cine putți vedea miercuri, 14 august.

În distribuție, pe lângă Octavian Strunilă, îi regăsim pe Doina Teodoru, Delia Nartea, George Constantinescu și Daniel Haralambie.

Bilete aici: https://www.iabilet.ro/bilete-cum-se-face-teatru-in-tvr-44433/?fbclid=IwAR1OHQlaZ31kxno9dkOC_f-XhxQeOR-EJfFlbjRoH0mA3IxIZcbop33vzzs.

Joi 15 august, ora 20.30, „Magnolii și cianură”/ Teatrul Coquette

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István.

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *