free download 78 travel guides written by experts

Catalin Gheorghe, castigatorul locului al 3-lea la IBIBO 2014,

este primul roman pe podiumul Turneului International de Bowling din Romania

• Bjorn Rudshagen, câștigătorul de anul trecut al IBIBO, s-a impus și în finala din 2014, devenind primul jucător care își adjudecă două finale în competiția din România
• Podiumul IBIBO 2014: Bjorn Rudshagen (Norvegia), Osku Palermaa (Finlanda), Cătălin Gheorghe (România)
• Turneul Internațional de Bowling din România a oferit cele mai mari premii de până acum: 25.000 de euro

A cincea ediție a Turneului Internaţional de Bowling în sistem open din România IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO) 2014 s-a încheiat cu o premieră pentru sportul românesc. Jucătorul membru al echipei naționale de bowling, Cătălin Gheorghe a câștigat locul al 3-lea în finală și a reușit cea mai bună performanță înregistrată vreodată de un român în cadrul IBIBO. În cadrul competiției de anul trecut, Gheorghe a ocupat locul al 14-lea.

Cătălin Gheorghe este din Cernavodă și este multiplu campion național, cu peste 10 medalii obținute la competițiile pe echipe, categoriile duo, trio și individual. Cătălin Gheoghe este reprezentantul României de anul acesta la Cupa Campionilor Europeni din Finlanda, care are loc în octombrie.

Competiția de la București s-a încheiat cu victoria lui Bjorn Rudshagen, din Norvegia. Rudshagen, campion european și multiplu campion național al Norvegiei, este la a doua victorie consecutivă în finala IBIBO, devenind astfel primul jucător care câștigă de două ori Turneul Internaţional de Bowling de la București. Acesta a obținut un premiu în valoare de 3.500 de euro, cu un punctaj de 257 de puncte acumulate în finală, dintr-un total posibil de 300 de puncte.

Locul secund, cu un premiu în valoare de 2.500 de euro, a fost adjudecat de către Osku Palermaa, din Finlanda, care a reușit 248 de puncte în finală. Jucătorul cu cea mai rapidă aruncare din lume, de aproximativ 50 de kilometri pe oră, a fost principalul favorit al competiției.

„Turneul Internațional de Bowling a reunit anul acesta la Bucureşti nume importante din rândul jucătorilor profesionişti din întreaga lume, fapt remarcat şi la nivelul de joc al competiţiei, cel mai ridicat de până acum. Cătălin Gheorghe, câștigătorul locului al treilea și cel mai bun român din acest turneu, a avut un parcurs excelent. Așa cum anticipam încă de la debutul competiției, IBIBO 2014 este Turneul de Bowling al Recordurilor în România,” declară Dragoş Tigoianu, managerul echipei de organizare a IBIBO 2014.

În topul celor mai buni jucători de bowling de la IBIBO 2014 s-a clasat pe poziția a 10-a Romeo Gagenoiu, membru al echipei naționale de bowling, românul cu cel mai bun rezultat la IBIBO 2013 (locul al 11-lea). Gagenoiu este multiplu campion național, la individual și pe echipe și este reprezentantul României la Cupa Mondială AMF, ce se va desfășura în luna noiembrie în Polonia.

A cincea ediție a singurului turneu internaţional de bowling în sistem open din România s-a desfășurat în perioda 05-12 octombrie la Clubul IDM din București sub egida World Tenpin Bowling Association (WTBA) şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF). Anul acesta, IBIBO a fost dotat cu cele mai mari premii de până acum, în valoare totală de peste 25.000 de euro. În cadrul competiției au participat peste 100 de jucători profesionişti din 13 țări.

Anul acesta, Storm, lider mondial pe piaţa producătorilor de echipamente dedicate jucătorilor de bowling şi partener al IBIBO 2014 a lansat în premieră, în cadrul turneului, cea mai nouă bilă a sa. Storm Crux, o inovaţie în domeniu, este prima bilă de bowling cu miros.

Participanţii la Turneul Internaţional de Bowling de la Bucureşti au putut folosi bila Storm Crux începând din a doua zi a competiţiei, pe 6 octombrie, în timp ce lansarea în Europa va avea loc în această săptămână. Printre jucătorii care au profitat de ocazia de a lansa în premieră pe pistă o bilă Storm Crux se numără Osku Palermaa şi Barry Foley.

Turneul a fost sprijinit de companii importante la nivel mondial în producerea și furnizarea de echipamente dedicate acestui sport, precum Kegel, Sivissidis, Roto Grip și Storm. Lista partenerilor și susținătorilor turneului de bowling cuprinde în acest an următoarele companii: Dacia, Renault, Nissan, First Advertising și Serus România.

Pentru mai multe detalii despre a cincea ediţie a turneului internaţional de bowling de la Bucureşti vă rugăm să accesaţi //idmclub.ro/ibibo/.

Bucuresti, 13.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *