creative night talks

Castrol® își extinde gama de produse neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în Europa cu gama de lichide TRANSMAX® pentru transmisie și punți

  • Gama de produse avansate Castrol TRANSMAX cu Smooth Drive Technology™ asigură o experiență confortabilă la volan pentru mai mult timp[i], prelungind durata de viață a transmisiei și punții
  • Gama de produse Castrol TRANSMAX poate proteja transmisia și punțile, evitând costurile costisitoare de reparații[ii]
  • Castrol TRANSMAX este o gamă de produse neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon,[iii] în conformitate cu standardul britanic PAS 2060; susține strategia de sustenabilitate PATH360 a companiei Castrol

Castrol își extinde portofoliul de produse neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon[iv] în Europa cu Castrol TRANSMAX, o gamă de lichide pentru transmisie și punți extrem de avansate. Produsele Castrol TRANSMAX sunt disponibile pentru transmisiile automate și manuale ale vehiculelor și pentru punți. Aceste produse au fost verificate privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon, în conformitate cu specificația PAS 2060 recunoscută la nivel internațional[v].

Un autoturism tipic înregistrează o medie 18.000 de opriri-porniri și 88.000 de schimbări ale treptelor de viteză în fiecare an[vi]. Aceasta solicită foarte mult transmisia, iar în cazul în care lichidul de transmisie nu are frecare și nivel de protecție corecte sau s-a uzat, poate duce la bruscare, rigiditatea cutiei de viteze sau deteriorarea componentelor. Utilizarea unui ulei corespunzător și schimbarea acestuia la timpul potrivit sunt soluțiile cheie în prevenirea problemelor de transmisie. Gama de produse avansate Castrol TRANSMAX Smooth Drive Technology™ conține molecule active de control, care își ajustează automat nivelul de frecare în funcție de presiune și viteză. Acest lucru poate ajuta la prelungirea duratei de viață a transmisiei și asigură o mai bună schimbare a treptelor de viteză[vii].

Transmax 01

Pentru transmisiile automate, produsele TRANSMAX ATF, DUAL și CVT asigură o funcționare de 2 ori mai lină a cutiei de viteze[viii], în timp ce transmisiile manuale care utilizează produsele TRANSMAX MANUAL cu Smooth Drive Technology™ beneficiază de o schimbare de 5 ori mai ușoară a treptelor de viteză la temperaturi scăzute[ix]. Produsele Castrol TRANSMAX AXLE LONG LIFE, dezvoltate pentru vehicule mai grele cu transmisii mai complexe și diferențiale, creează un film de protecție care este de 5 ori mai puternic[x], reducând probabilitatea de gestionare a problemelor neașteptate sau de reparații costisitoare.

„Transmisia este una dintre cele mai importante componente ale oricărui vehicul și una dintre cele mai scumpe unități de reparat sau înlocuit, astfel încât protejarea sa este absolut critică”, a afirmat Paul Beasley, Global Technology Driveline & EV Fluid Manager la Castrol.

„Utilizarea produsului Castrol TRANSMAX cu Smooth Drive Technology™ va asigura deservirea constantă a transmisiei cu un nivelul optim de frecare, în orice moment, asigurând funcționarea lină și prelungind durata de viață a pieselor mobile ale transmisiei. Această tehnologie inovatoare poate justifica faptul că 2 din fiecare 3 producători auto importanți aleg lichidele de transmisie Castrol pentru prima umplere[xi]. Nou introdusă în portofoliul nostru de produse certificate PAS2060 privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon, gama Castrol TRANSMAX face parte din eforturile noastre de a ajuta la obținerea unui viitor mai sustenabil – prin economisirea deșeurilor, reducerea emisiilor de carbon și îmbunătățirea vieții – toate părți ale strategiei noastre PATH360[xii].”

Pionieri ai produselor neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon

În 2014, Castrol a devenit prima companie din lume care a oferit un lubrifiant certificat PAS2060 privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon, Castrol PROFESSIONAL®. De atunci, Castrol a continuat să-și extindă oferta de produse neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, pentru autoturisme și vehicule comerciale, iar de când a început, a compensat 3,3 milioane de tone de CO2e[xiii]. Peste 50% din volumul de produse Castrol vândute în Europa în prima jumătate a anului 2021 se angajează să fie certificate privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon[xiv]. Aceasta include toate produsele vândute pentru mărcile sale auto de top, EDGE®, POWER 1®, VECTON® și CASTROL GO®.

Pentru ca un produs să fie certificat PAS2060 privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon, emisiile de gaze cu efect de seră de-a lungul ciclului său de viață trebuie cuantificate și compensate printr-o combinație de activități de reducere a emisiilor și compensări ale emisiilor de carbon[xv]. Produsele Castrol neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon respectă un proces robust, în care se folosesc servicii ale unui consultant expert extern pentru a măsura emisiile de-a lungul ciclului de viață în conformitate cu Protocolul privind gazele cu efect de seră (GES) și pentru a asigura certificarea privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon în conformitate cu specificațiile PAS 2060.

Mai multe informații despre strategia Path360 a companiei Castrol pot fi găsite aici: www.castrol.com/info/castrolpath360.

[1] Variantele TRANSMAX ATF cu Smooth Drive Technology™ și TRANSMAX CVT comparativ cu un ulei de referință, pe baza testului de standard industrial LVFA. Doar pentru TRANSMAX CVT: Se aplică transmisiilor TVC cu ambreiaj de pornire. TRANSMAX DUAL în comparație cu un ulei original produs de un concurent, pe baza testelor de frecare GK1 conform specificației OEM.
[2] Folosirea unui ulei corespunzător și schimbarea acestuia conform recomandarilor producatorului sunt soluțiile cheie în prevenirea problemelor de transmisie, precum bruscarea, rigiditatea cutiei de viteze, zgomotul puntii motoare – axei (osiei) sau deteriorarea componentelor, înainte ca acestea să apară.
[3] Angajament pentru neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon în conformitate cu specificațiile PAS 2060:2014 privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon. Consultați www.castrol.com/cneutral pentru mai multe informații.
[4] Consultați www.castrol.com/cneutral pentru mai multe detalii.
[5] Pentru ca un produs să fie considerat neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, emisiile de gaze cu efect de seră de-a lungul ciclului său de viață trebuie cuantificate și compensate printr-o combinație de activități de reducere a emisiilor și compensări ale emisiilor de carbon. Produsele Castrol neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon respectă un proces robust, în care se folosesc servicii ale terților independenți externi pentru a măsura emisiile de-a lungul ciclului de viață în conformitate cu Protocolul privind gazele cu efect de seră (GES) și pentru a asigura certificarea privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon în conformitate cu specificațiile PAS 2060:2014.
În 2014, Castrol a lansat primul ulei de motor din lume neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, Castrol PROFESSIONAL, iar de atunci a compensat 3,3 milioane de tone de CO2e (emisii de dioxid de carbon echivalent) prin intermediul acestui produs și al altor produse și servicii.
În 2021, Castrol se așteaptă să compenseze 1,7 milioane de tone de CO2e prin compensarea emisiilor de carbon verificate de BP Target Neutral.
[6] Conform datelor Castrol colectate în ciclul de conducere în oraș FETP.
[7]  Variantele TRANSMAX ATF cu Smooth Drive Technology™ și TRANSMAX CVT comparativ cu un ulei de referință, pe baza testului de standard industrial LVFA. Doar pentru TRANSMAX CVT: Se aplică transmisiilor TVC cu ambreiaj de pornire. TRANSMAX DUAL în comparație cu un ulei original produs de un concurent, pe baza testelor de frecare GK1 conform specificației OEM. TRANSMAX MANUAL Multivehicle 75W-90, TRANSMAX MANUAL FE 75W, TRANSMAX MANUAL V 75W-80 comparativ cu un ulei mineral pentru angrenaje ( roți dințate )API GL-4 SAE 80W-90 al unui competitor major, pe baza testelor realizate pe o cutie de viteze în 6 trepte la -20oC într-un laborator independent. TRANSMAX AXLE LONG LIFE 75W-90 comparativ cu un ulei mineral comercial API GL-5 SAE 80W-90 al unui concurent, în urma unui test de soc al puntii motoare- axei (de șoc al osiei).
[8] Variantele TRANSMAX ATF cu Smooth Drive Technology™ și TRANSMAX CVT comparativ cu un ulei de referință, pe baza testului de standard industrial LVFA. Doar pentru TRANSMAX CVT: Se aplică transmisiilor TVC cu ambreiaj de pornire. TRANSMAX DUAL în comparație cu un ulei original produs de un concurent, pe baza testelor de frecare GK1 conform specificației OEM.
[9] TRANSMAX MANUAL Multivehicle 75W-90, TRANSMAX MANUAL FE 75W, TRANSMAX MANUAL V 75W-80 comparativ cu un ulei mineral pentru roți dințate API GL-4 SAE 80W-90 al unui competitor major, pe baza testelor realizate pe o cutie de viteze în 6 trepte la -20oC într-un laborator independent.
[10] TRANSMAX AXLE LONG LIFE 75W-90 comparativ cu un ulei mineral pentru puntile motoare destinat transporturilor comerciale API GL-5 SAE 80W-90 al unui competitor, în urma unui test de șoc al axei.
[11] Variantele TRANSMAX ATF cu Smooth Drive Technology™ și TRANSMAX CVT comparativ cu un ulei de referință, pe baza testului de standard industrial LVFA. Doar pentru TRANSMAX CVT: Se aplică transmisiilor TVC cu ambreiaj de pornire. TRANSMAX DUAL în comparație cu un ulei original produs de un concurent, pe baza testelor de frecare GK1 conform specificației OEM. TRANSMAX MANUAL Multivehicle 75W-90, TRANSMAX MANUAL FE 75W, TRANSMAX MANUAL V 75W-80 comparativ cu un ulei mineral pentru angrenaje (roți dințate )API GL-4 SAE 80W-90 al unui competitor major, pe baza testelor realizate pe o cutie de viteze în 6 trepte la -20oC într-un laborator independent. TRANSMAX AXLE LONG LIFE 75W-90 comparativ cu un ulei mineral pentru puntile motoare destinat transporturilor comerciale API GL-5 SAE 80W-90 al unui competitor, în urma unui test de șoc al axei.
[12] https://www.castrol.com/en_gb/united-kingdom/home/castrol-story/newsroom/press-releases/path360.html.
[13] Pentru ca un produs să fie considerat ca neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, emisiile de gaze cu efect de seră de-a lungul ciclului său de viață trebuie cuantificate și compensate printr-o combinație de activități de reducere a emisiilor și compensări ale emisiilor de carbon.
Produsele Castrol neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon respectă un proces robust, în care se folosesc servicii ale terților independenți externi pentru a măsura emisiile de-a lungul ciclului de viață în conformitate cu Protocolul privind gazele cu efect de seră (GES) și pentru a asigura certificarea privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon în conformitate cu specificațiile PAS 2060. În 2014, Castrol a lansat primul ulei de motor din lume neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, Castrol PROFESSIONAL, iar de atunci a compensat 3,3 milioane de tone de CO2 e (emisii de dioxid de carbon echivalent) prin intermediul acestui produs și al altor produse și servicii.
[14] 52% din volumul de produse Castrol vândute în Europa în 2021 se angajează să fie certificate privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon pe baza vânzărilor dintre 1 ianuarie și 30 iunie.
[15] În 2021, Castrol se așteaptă să compenseze 1,3 milioane de tone de CO2 e prin compensarea emisiilor de carbon furnizate de portofoliul BP Target Neutral. https://www.bp.com/en_gb/target-neutral/home/offsetting-projects.html.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *