Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Casting pentru Tabăra de Dans Urban – dedicată tinerilor dansatori amatori sau profesioniști și tinerilor cu abilități limitate pasionați de muzică și dans – pe 24 august, la București

Proiectul Tabăra de Dans Urban face parte din acțiunea București Oraș Participativ finanțată de ARCUB

Asociația pentru Cultură și Tango şi Asociația Școala de Antrenori Ioan Kunst Ghermănescu organizează joi 24 august a.c., casting pentru selecția celor 20 de artiști ai Taberei de Dans Urban, un proiect care face parte din acțiunea “București Oraș Participativ finanțat de ARCUB și care aduce laolaltă dansatori profesioniști alături de tineri cu abilități limitate (dansatori speciali). Castingul va avea loc la sediul UNEFS – Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (str. Constantin Noica nr. 140), ora 10.

Tabăra de Dans Urban se adresează tinerilor cu vârste între 13 și 40 de ani, amatori sau profesioniști, sau tinerilor pasionați de muzică și dans cu nevoi speciale din București și se va desfășura în perioada 8 august – 15 noiembrie 2017, cu implicarea Asociației Clubul Sportiv Stop and Dance, a Asociației Sindrom Down București, Asociației Down Plus, a Fundației Mână de Lucru și a Asociației Be a Butterfly.

afis Tabara de Dans Urban

Grupul țintă al proiectului va include 20 de tineri care vor fi selecționați dintre următoarele grupuri: 12 persoane cu nevoi speciale deja identificate din cadrul asociatiilor partenere în proiect, tineri cu diferite dizabilități din București pasionați de muzică și dans, tineri pasionați de dans care cunosc, la nivel de amatori sau profesioniști, unul dintre stilurile de dans modern, sportiv, street dance si tango.

Cei 20 de artiști selectați vor participa la 4 flash-moburi derulate în spații publice în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, iar pe 2 octombrie vor participa la Spectacolul de la deschiderea anului universitar UNEFS. Pe durata proiectului, repetițiile vor avea loc în fiecare zi, în cadrul UNEFS. Dansatorii selectați vor beneficia de instrucția oferită de coregrafi și profesori din lumea dansului – latino, standard, tango si street dance. Coordonatorii Taberei sunt Gabriel Popescu, profesor universitar doctor la UNEFS, coordonator de programe artistice de masă, antrenor la lotul national de gimnastică aerobică, antrenorul echipelor representative ale UNEFS, lector în proiecte internaționale (Polonia, Franța, Spania), și coregraful Mihaela Zahiu, asistent universitar la UNEFS, viitor doctorand al instituției și antrenor de dans sportiv.

Tabăra de Dans Urban are la bază conceptul de Dans Urban Adaptat – mixul sustenabil de dansatori profesioniști și de tineri cu abilități limitate (dansatori speciali).

„Ne bucurăm să participăm anul acesta cu proiectul Tabăra de Dans Urban în Programul “București – Oraș Participativ”, finanțat de către ARCUB. Încă de anul trecut Asociația pentru Cultură și Tango s-a orientat spre un public țintă foarte diversificat  – indiferent de vârstă, categorie socială, economică sau de abilități și s-a apropiat de domenii care îmbină dansul cu psihanaliza și terapia.

Atât participanții la Tabăra de Dans Urban, cât și publicul vor învăța în acest proiect despre cum unele dezavantaje se pot transforma în avantaje. Sperăm ca, împreună cu partenerii noștri în proiect, să oferim participanților la tabără, precum și publicului larg o experiență a dansului dincolo de limite, frontiere, etichetări și să încurajăm dansatorii profesioniști, precum și producătorii de spectacole să îmbrățișeze o nouă abordare asupra dansului, o artă în continuă mișcare și plină de posibilități nelimitate. Viziunea consorțiului nostru este de a cultiva și educa o nouă generație de avocați ai dansului adaptat prin intermediul educației, colaborării, incluziunii și inițiativei. Este important pentru noi ca produsele culturale ale proiectului să fie foarte bine făcute din punct de vedere artistic și publicul să-și dorească să revină pentru calitatea artistică a produsului cultural”, declară Anca Ionescu de la Asociația pentru Cultură și Tango (ACT), inițiatoarea proiectului.

Înregistrarea persoanelor interesate se poate face astfel:
Înregistrare Dansatori Profesioniști https://goo.gl/forms/9jv1NzRCefG9EjYO2
Înregistrare Dansatori Speciali (cu abilități limitate) https://goo.gl/forms/qcXWKASRNf3anUYR2.

Pentru mai multe detalii: contact@tangoact.ro, https://tabara.tangoact.ro/.

Despre Tabăra de Dans Urban

Tabăra de Dans Urban este un proiect-pilot menit să formeze noi profesioniști în artele spectacolului și educației adaptate.

Scopul proiectului este de a cultiva și educa o nouă generație de avocați ai dansului adaptat prin intermediul educației, colaborării, incluziunii și inițiativei, oferind în același timp o calitate artistică perfect similară ofertei pieței culturale consacrate.

Tabăra de Dans Urban va avea următoarele obiective:
· promovarea conceptelor de Tabără de Dans Urban, Dans Adaptat și Educație Adaptată în funcție de abilitățile și nevoile fiecărui participant pe întreaga perioadă a proiectului;
· crearea unui Program Sustenabil de Dans Adaptat “Tabăra de Dans Urban Adaptat” pentru comunitatea din Bucuresti pe perioada proiectului;
· dezvoltarea abilităților artistice, cunoaștere și înțelegere în domeniul dansului adaptat a maxim 20 de tineri cu vârste între 13 – 35 ani în perioada 28 august – 15 septembrie 2017;
· producția unui spectacol de dans adaptat în perioada 28 august – 1 octombrie 2017 și prezentarea lui la deschiderea anului universitar UNEFS sau/și la parteneri, instituții culturale, instituții sportive și ONG-uri din domeniul dansului și protecției sociale a persoanelor cu dizabilități.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *