free download 78 travel guides written by experts

Castigatorii RoWebDesign Awards

Organizata pentru prima data acest an, RoWebDesign Awards si-a dorit sa atraga designerii anti copy–paste care redefinesc standardele de excelenta.

Criterii de evaluare stabilite pentru RoWebDesign Awards au avut menirea de a face o departajare cat mai obiectivă a site-urilor înscrise în competitie. Astfel, designul a contat in proportie de 40%, originalitatea 30%, functionalitatea 20% si, nu in ultimul rand, continutul 10%.

Comisia de Jurizare, care a asigurat “legalitatea” voturilor adunate, a fost compusa din:

Presedintele juriului  a fost D-l Miguel Ripoll – CEO & Creative Director, Cesser Digital,  companie spaniola de dezvoltare web cu peste 350 de angajati in cele 9 birouri existente in prezent. Creatiile sale sunt adesea prezentate in publicatii precum Communication Arts, Computer Arts, Internet Magazine, PC World, .Net Magazine, etc, dar si in expozitiile din muzee din  Madrid, Sevillia, Berlin, New York, Aleppo, Hannover
 
Bogdan Branzas – Creative Director & CEO, Branzas; pionier al industriei de branding si design in Romania inca din 1994

Octavian Cocis – Art Director Publishing Realitatea-Catavencu; a creat layout-uri pentru reteaua de ziare locale a Mediapro si Ziarul Financiar; a realizat layout-ul actual Gandul (versiune din 2006-2007). Ultima creatie mai importanta este layout-ul actual al ziarului Cotidianul pentru care  a primit premiul Award of Excellence for News Design  la SND (Society for News Design) THE BEST OF NEWSPAPER DESIGN 29th EDITION (2008).
 
Cristian Lipa – Art Director Business Standard; cunoscut designer pentru presa de business cu numeroase premii la activ, este in randul “Europe’s Best Newspaper Designers”.

Marius Cristea – Project Manager F5 si Co-fondator IQads

Categoriile premiate

1. Best Original Ideea (Anti Copy-Paste Award)
2. Best Design
3. User’s Best Friend
4. Si marele premiu….. Best of RoWebDesign

Castigatorii primei editii RoWebDesign

Pentru fiecare din aceste patru categorii au fost acordate cate 3 premii, primilor 3 clasati in top.
 
La prima categorie, Best Original Idea ( premiul Anti copy-paste), trofeele au fost inmanate de Octavian Cocis, Art Director, grupul Realitatea-Catavencu, si membru al juriului. Locul I a revenit proiectului www.mixes.ro creat de iLeo Marketing Interactiv. Pe locul II s-au clasat, de asemenea, doua proiecte: www.leoshe.ro, realizat de iLeo Marketing Interactiv, si www.sugusponei.ro, semnat de MRM Partners pentru Caldbury Romania. Pentru locul III, in cadrul categoriei Best Original Ideea (Anti Copy-Paste Award),  au fost alesi doi castigatori: TreeWorks, cu  proiectul www.sport.ro, si Senior Interactive, cu proiectul //www.championsplanet.ro realizat pentru Heineken Romania.

La cea de-a doua categorie, Best Design, premiile au fost acordate de Bogdan Branzas. Pe primul loc s-au clasat lucrarile www.zapp.ro. semnat de Avantaj.net, si www.desero.net, creat de DEsero

Locul II a fost, de asemenea, impartit de doua lucrari: proiectul //www.championsplanet.ro, creat de Senior Interactive, pentru Heineken Romania, si www.vexio.ro  realizat de Unique Illusion. Pe locul III s-au clasat doua proiecte, www.logankissfm.ro realizat de DRIFF Studios Media Agency, si, cu acelsi punctaj, //www.bellevueresidence.ro/  creat de X3 Studios, pentru Bellevue Residence.

Pentru cea de-a treia categorie, User’s Best Friend, premiile au fost decernate de Cristian Lipan, Art Director Business Standard. Ocupant al locului I, la categoria User’s Best Friend, a fost //www.zelist.ro/ , creat de echipa TreeWorks. Pentru locul II au fost alese, din nou, doua proiecte: www.ultrapro.ro, creat de Avantaj net, si www.360creative.ro, realizat de D-l Mihai Constantinescu. Castigatorii locului III au fost cei de la MB Dragan, care au creat pentru Millenium Communications //www.internetics.ro/.

Premiile la cea de-a patra categorie a competitiei,  Best of RoWebDesign Awards, au fost inmanate de insusi presedintele juriului, D-l Miguel Ripoll. Locul I si marele premiu al competitiei, Best of Rowebdesign, a fost castigat de DEsero pentru creatia www.habitat4d.ro. Locul II a fost ocupat de doua proiecte: www.zapp.ro, creat de Avantaj,net, si www.u-man.ro, sub semnatura DEsero. Premiul III a mers catre doua agentii: X3 Studios, pentru proiectul  //www.hardcoremarketing.ro, si MRM Partners care a creat //www.officeacasa.ro/.

Bucuresti, 12.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *