free download 78 travel guides written by experts

Castigatorii premiilor European Border Breakers’ pentru muzica pop

Câştigătorii ediţiei din 2012 a concursului "European Border Breakers’ Awards" (EBBA), care consacră noile talente de vârf ale muzicii europene pop, au fost anunţaţi astăzi de către Androulla Vassiliou, comisar european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, alături de reprezentanţii festivalului muzical "Eurosonic Noorderslag".

Câştigătorii ediţiei din 2012 sunt:
• Elektro Guzzi (Austria)
• Selah Sue (Belgia)
• Agnes Obel (Danemarca)
• Ben l’Oncle Soul (Franţa)
• Boy (Germania)
• James Vincent McMorrow (Irlanda)
• Afrojack (Olanda)
Alexandra Stan (România)
• Swedish House Mafia (Suedia)
• Anna Calvi (Marea Britanie)

„Muzica este un limbaj universal care atinge miliarde de oameni, indiferent de vârstă sau situaţie socială. Câştigătorii noştri au reuşit cu toţii, datorită talentului şi energiei lor, să ajungă la un public dincolo de ţara lor de origine. Sper ca aceste premii să inspire şi alţi artişti să îşi proiecteze muzica dincolo de frontierele lor naţionale şi să intre pe noi pieţe,” a declarat Androulla Vassiliou.

Pentru a fi eligibili pentru aceste premii, artiştii trebuie să se fi bucurat de un succes dincolo de frontiere pentru prima lor lansare la nivel internaţional, în Europa, în perioada cuprinsă între 1 august 2010 şi 31 iulie 2011. Câştigătorii sunt selectaţi de societatea de analiză a pieţei muzicale Nielsen Music Control pe baza vânzărilor de discuri şi frecvenţei de difuzare, precum şi în funcţie de voturile staţiilor radio membre ale Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER/EBU) şi ale festivalurilor care participă la "Programul European de Schimb de Talente" (European Talent Exchange Program) (ETEP).

Context

Câştigătorii îşi vor primi premiile în cadrul unei ceremonii televizate găzduite de prezentatorul de televiziune şi muzicianul Jools Holland la festivalul de muzică "Eurosonic-Noorderslag" din Groningen, Olanda, la data de 11 ianuarie 2012. Ceremonia – care va include interpretări ale majorităţii celor premiaţi – va fi transmisă de Televiziunea Naţională Olandeză (NOS/NTR) şi va putea fi urmărită, de asemenea, în întreaga Europă, prin intermediul a diferite canale TV şi staţii radio.

Unul dintre câştigători va primi, în plus, „Premiul Publicului”. În perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2011, publicul poate vota artistul favorit pe pagina de internet www.ebba-awards.eu. Cei care votează pot câştiga o excursie la ceremonia de premiere.

Printre foştii câştigători ai premiilor EBBA se numără Adele, The Baseballs, Carla Bruni, KT Tunstall, Tokio Hotel, The Ting Tings, Lykke Li, The Script, Milow, Katie Melua, Mumford and Sons şi Caro Emerald.

Acum, la cea de-a noua ediţie, premiile sunt finanţate prin programul UE „Cultura” şi sunt organizate de Eurosonic Noorderslag, în parteneriat cu UER. Premiile sunt susţinute de Buma Cultuur, SNN, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Ştiinţei din Olanda, provincia Groningen, oraşul Groningen şi European Music Office.

"Programul European de Schimb de Talente" stimulează circulaţia artiştilor europeni talentaţi prin intermediul unei reţele de festivaluri europene de vară. Acesta creează oportunităţi pentru profesioniştii din industria muzicală europeană şi contribuie, în ultimă instanţă, la dezvoltarea acestei industrii.

Industria muzicală europeană aduce o contribuţie importantă la creşterea economică şi la crearea de locuri de muncă, fiind o parte importantă a industriilor noastre culturale şi creative, care oferă locuri de muncă de calitate pentru 8,5 milioane de persoane din UE şi reprezintă 4,5% din PIB-ul Europei. Valoarea totală a pieţei UE a înregistrărilor muzicale este de aproximativ 6 miliarde euro pe an. Piaţa europeană a înregistrărilor muzicale reprezintă aproximativ o cincime din totalul pieţei muzicale, în valoare totală de aproape 30 de miliarde euro.

Persoane de contact:
Dennis Abbott (+32 2 295 92 58)
Dina Avraam (+32 2 295 96 67)
Eurosonic: Marije Jansen(+31 6 55 80 27 82)

Pagini Utile

* Pagina de internet dedicată premilor EBBA:
//www.ebba-awards.eu
* Portalul „Cultura” al Uniunii Europene:
//ec.europa.eu/culture

Bucuresti, 06.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *