bucharest tech week 2021

Castigatorii Nokia Nseries See New

Fotografi amatori, premiaţi de cinci dintre cei mai buni fotografi profesionişti ai lumii

Un informatician din India a fost desemnat câştigător al competiţiei globale Nokia Nseries See New, una dintre cele mai originale competiţii de fotografie mobilă organizate vreodată, jurizată de cinci dintre cei mai buni fotografi ai lumii. 

Alături de alte câteva mii de oameni din toată lumea, câştigătorul concursului, Pinjalim Bora, a acceptat provocarea de a „fotografia altfel” – de a reda un anumit subiect dintr-un unghi inedit sau de a imortaliza subiecte care nu s-au mai regăsit până acum în fotografii – folosind un telefon cu cameră megapixel. Imaginea trimisă de Pinjalim Bora, "The Nose Ball" („Mingea”), a fost remarcată de Raghu Rai, unul din membrii juriului şi unul dintre cei mai admiraţi autori de fotografie documentară din India. Fotografia a fost apoi desemnată câştigătoare absolută de către o echipă de experţi Nokia.  

Premiul lui Pinjalim Bora este unul de negăsit într-un magazin: şansa de a petrece o zi alături de Raghu Rai, asistându-l în cadrul unei şedinţe foto. În plus, câştigătorul va primi bilete pentru două zboruri cu Virgin Airlines şi un dispozitiv Nokia N90. 

Iată ce a declarat Raghu Rai despre fotografia câştigătoare:  „Am considerat că această imagine este excelent focalizată şi că are o expunere foarte bună. Autorul a demonstrat, de asemenea, o foarte bună cunoaştere a acestui mediu fotografic – telefonul mobil – captând o imagine clară, precisă, care respiră spontaneitate". 

Pinjalim Bora: „Sunt onorat să primesc acest premiu din partea unui fotograf atât de renumit. Fotografia a fost absolut spontană. Am făcut-o cu telefonul meu Nokia 3230 într-o duminică dimineaţa, în momentul în care am ieşit din casă ca să-mi iau ziarul. Abia aştept să lucrez alături de Raghu Rai la una din şedinţele lui foto."

Ceilalţi membri ai juriului au fost: renumitul fotograf internaţional Juergen Teller, care a ales fotografia "Stairs to Perdition" („Scara către pierzanie”), de Răzvan Velev (România); unul dintre cei mai buni fotografi americani, Philip-Lorca DiCorcia, care a ales fotografia "The Swing" („Leagănul”), de Subhash Sharma (S.U.A.); multi-premiatul Nick Waplington (Londra), care a ales fotografia "Geko" („Şopârla Gecko”), a conaţionalului său Anders Fraser; şi Jiancheng Dong, un renumit realizator chinez de fotografie documentară şi de peisaj, care a ales fotografia "Seaside" („La mare”), de Mark Higginson (Australia). Toţi aceşti patru concurenţi au şansa de a petrece o zi alături de fotograful care le-a ales ales imaginile, asistându-l în cadrul unei şedinţe foto. În plus, fiecare din ei va primi un dispozitiv Nokia N90.

Competiţia a fost lansată în octombrie. Pentru a-i încuraja pe „amatori” să se înscrie, cei cinci fotografi profesionişti de top au răspuns ei înşişi provocării de a „fotografia altfel” cu dispozitivul Nokia N90, care beneficiază de funcţii avansate pentru imagini. Fotografiile realizate de ei, ca şi fotografiile realizate de câştigători, sunt „expuse” la adresa www.seenew.com.

„Este absolut minunat să vedem că s-au înscris atât de mulţi oameni pentru a fotografia altfel cu camera telefonului mobil”, a declarat Tappio Hedman, Senior Vice President, Multimedia Marketing, Nokia.  „În concurs au existat fotografii absolut extraordinare, care au reuşit să ilustreze foarte bine posibilităţile nelimitate oferite de acest mediu fotografic – camera telefonului mobil – pentru surprinderea momentelor cu adevarat spontane. Este minunat să putem dezvălui lumii asemenea talente.  ”

Nokia N90 este un dispozitiv cu funcţii avansate pentru imagini şi face parte din gama Nokia Nseries de computere multimedia de înaltă performanţă. Beneficiind de funcţii avansate pentru imagini, pentru realizarea de fotografii de foarte bună calitate, Nokia N90 este primul dispozitiv mobil din lume dotat cu tehnologie optică superioară de la Carl Zeiss. Nokia N90 are o cameră de doi megapixeli cu focalizare automată, zoom digital 20x, blitz încorporat şi mod macro pentru realizarea de prim-planuri de mare claritate. Dispozitivul permite, de asemenea, captarea în condiţii foarte bune a imaginii video, precum şi editarea imaginii video direct de pe terminal.

Despre Nokia Nseries
Nokia Nseries este o gamă de computere multimedia de înaltă performanţă, care oferă experienţe multimedia unice, prin îmbinarea celor mai noi tehnologii cu designul elegant şi uşurinţa în utilizare. Cu produsele Nokia Nseries, utilizatorii pot folosi un singur dispozitiv pentru a beneficia de divertisment şi de acces la informaţie, pentru a surprinde şi împărtăşi imagini şi secvenţe video, oricând şi oriunde doresc.

Despre Nokia
Nokia este liderul mondial în comunicaţii mobile, stimulând creşterea durabilă în cadrul mai larg al industriei mobilităţii. Nokia îi ajută pe oameni să comunice unul cu celălalt şi să aibă acces la informaţiile care îi interesează, prin intermediul unor produse inovatoare şi uşor de folosit, printre care telefoane mobile, dispozitive şi soluţii pentru imagini, jocuri, informaţie şi afaceri. Nokia oferă echipamente, soluţii şi servicii pentru operatorii de reţele mobile şi pentru corporaţii. www.nokia.com

Bucuresti, 4.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *