free download 78 travel guides written by experts

Castigatorii Concursului National al Montatorilor de Pardoseli

Constanta 2008 participa la Domotex Germania

Mapei Romania a sustinut in calitate de sponsor principal primul concurs national al montatorilor de pardoseli. Acesta a avut loc la Constanta, in perioada 4-6 septembrie 2008.  

Legitimitatea si rezultatele concursului s-au datorat notorietatii si profesionalismului arbitrilor. Concursul a beneficiat de asistenta celor trei arbitri examinatori atestati din Germania si a celor trei arbitri romani.

Comisia de specialisti germani a fost constituita din: Heinz Brehm, preşedintele EUFA P+F (Asociatia Europeana pentru Promovarea Pregatirii Profesionale a Montatorilor de Parchet si a Montatorilor de Pardoseli), Josef Heller, seful catedrei de montatori pardoseli de la Scoala de Meserii din Neustadt a.d. Aisch Germania si unul dintre autorii lucrarii „Manual al montatorului de parchet si al montatorului de pardoseli”, Jörg Schulein, presedintele montatorilor de pardoseli din breasla montatorilor de parchet si pardoseli din zona Mittel si Oberfranken (Nurnberg), membru al comisiei de examinatori pentru montatorii de pardoseli din cadrul Camerei Meseriasilor ai Mittelfranken (Nurnberg).

Comisia de arbitri romani a fost constituita din domnii Constantin Cadar si Ioan Bodor, iar arbitri aspiranti au fost domnii Ioan Radu si Calin Parva.

La concurs au participat echipe autohtone de profesionisti, care lucreaza in diverse zone geografice care au modalitati de lucru diferite.

Printre obiectivele concursului se numara efectuarea unui real schimb de experienta, verificarea cunostintelor si a stadiului de pregatire a echipelor precum si desemnarea echipei de montatori care va participa la concursul european de pardoseli de la HANOVRA, Domotex, care va avea loc in ianuarie 2009.

Tematica a constat in montajul a patru tipuri de finisaje de pardoseli si a unui finisaj de pereti: mocheta tip velur cu aplicatii in special in domeniul hotelier si rezidential, mocheta compacta impaslita destinata traficului intens, cu aplicatii in special pentru spatii de birouri, linoleum natural destinat in special spatiilor publice cu un trafic mediu si mare, cu aplicatii pentru spatii de birouri, spitale, gradinite, pardoseli din PVC de trafic intens destinat spatiilor publice cu un trafic mediu si mare, spatii de birouri, spitale, spatii umede, acoperitori din PVC pentru pereti cu aplicatii pentru spitale, gradinite etc.

Pentru montaj, sponsorul principal MAPEI Romania a pus la dispozitia concurentilor adezivii specifici fiecarui tip de finisaje. Pentru detalii despre compania MAPEI, va invitam sa accesati.  www.mapei.com sau www.mapei.ro

Premiile au fost acordate de catre domnul Heinz Brehm, presedintele EUFA P+F (Asociatia Europeana pentru Promovarea Pregatirii Profesionale a Montatorilor de Parchet si Pardoseli).

Locul intai  a fost obtinut de prima echipa de la Karina R SRL din Bucuresti. Echipa va reprezenta Romania la Concursul European al Montatorilor de Pardoseli de la Hanovra, Germania, din luna ianuarie 2009.  Pe locul doi a fost desemnata echipa Evesicran SRL din Suceava, premiata de Epa Floor Bucuresti, iar locul trei a revenit celei de-a doua echipe de la Karina R SRL din Bucuresti, premiata de Menatwork Bucuresti.

Organizatorul Concursului din 2009 va fi Asociatia Montatorilor de Pardoseli din Romania (AMPR), singura asociatie de pardoseli din Romania afiliata la EUFA P+F in calitate de membru titular.

Bucuresti, 05.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *