free download 78 travel guides written by experts

Castigatorii concursului european al montatorilor de pardoseli

Pentru prima dată în România, în perioada 29 – 31 martie 2012, a fost organizat Concursul European al Montatorilor de Pardoseli de către Asociația Montatorilor de Pardoseli din România (AMPR), în colaborare cu EUFA P+F ( Asociația Europeană pentru Promovarea Pregătirii Profesionale a Montatorilor de Parchet și a Montatorilor de Pardoseli), cu sprijinul Romexpo și al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, cu sprijinul logistic al Paloma Tours.

La acest eveniment au participat echipe reprezentative desemnate de asociațiile profesionale din șapte state cu tradiție în domeniu: România, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Italia și Polonia.

Echipa de arbitri desemnată să aleagă Cel mai bun Montator de Pardoseli din Europa, a fost constituită din Heinz Brehm, Președinte EUFA P+F, Josef Heller și Jorg Schulein, Vicepreședinti EUFA P+F, Anton Spiegel, Gebhart Christian, Jiri Dvorak, Andreas Holzer, Paul Fischnaller, Philip Vladikov, Constantin Cadar și Calin Pârva, ultimii doi din partea României.

Concursul de pardoseli a avut 2 categorii și anume:

1. Pardoseli de lemn – executarea unui montaj de parchet stratificat și a finisajelor aferente.

2. Pardoseli elastice – executarea a 3 montaje: linoleum, mocheta și pardoseală PVC.

Pentru montajul pardoselilor, partenerii și sponsorii au pus la dispoziția concurenților toate materialele necesare desfășurării concursului.

Enumerăm câteva dintre criteriile care au stat la baza notelor și a punctajelor date de comisia de arbitraj: exactitatea montajului față de planul tematic, calitatea montajului și a îmbinărilor, încadrarea în termenul de execuție, modul de abordare a lucrărilor, curațenia la locul de muncă, modul în care sunt folosite sculele și echipamentele, lucrul în echipă, modul de croire a materialelor, acuratețea și complexitatea lucrărilor în realizarea modelelor și, nu în ultimul rând, impresia estetică.

Festivitatea de premiere a avut loc în data de 31.03.2012, la Muzeul Național de Istorie al României.

Premiile au fost acordate de către domnul Heinz Brehm, Președinte EUFA P+F, precum și de domnul Răzvan Dobre, Președinte AMPR, cu sprijinul Bona România, sponsor ce a acordat premii în valoare de peste 10 000€, constând în mașini de șlefuit parchet Bona Belt, Monodisc Flexisand, mașini Bona Edge precum și premiile speciale. Alte premii au fost acordate de către firma Uzin Utz AG, iar trofeele au fost realizate și puse la dispoziția AMPR de către Artimex din Cluj.

Căștigătorii categoriei PARCHET:
Locul 1 : Hock Ștefan – Germania
Locul 2 : Thoni Jurgen – Austria
Locul 3 : Ramming Benedict – Germania

Căștigătorii categoriei PARDOSELI ELASTICE (această categorie a fost inclusă anul acesta pentru prima dată în cadrul Concursului European al Montatorilor de Pardoseli):
Locul 1: Marx Kai-Kevin – Germania
Locul 2: Gylfadottir Georgios – Germania
Locul 3: Jovanovic Jovan – Austria

Premiul Special la această categorie i-a fost înmânat de către Heinz Brehm – Președinte EUFA P+F, concurentului Orza Gheorhge Dorel, pentru, așa cum au denumit-o arbitrii, “o lucrare perfectă” pentru montajul realizat la categoria pardoseala PVC.

Câștigătorii categoriei DESIGN DE PARDOSELI, Concursul Național Studențesc, competiție organizată de AMPR împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București:
Locul 1: Student Arh. Pestrițu Bogdan-Petru
Locul 2: Student Arh. Gosu Simona
Locul 3: Student Arh Cucu Dorin Ionuș și Arh. Prisecaru Delia

Alte premii acordate:
· Cea mai frumoasă lucrare de casă: Spătaru Ciprian Constantin – România
· Cel mai tânăr concurent: Rassler Anton – Italia, Sud Tirol

Echipa AMPR compusă din Răzvan Dobre, Mircea Budișteanu, Puiu Cadar și Paul Oprișan, mulțumește pe această cale:
– PARTENERILOR: Bauwerk, Bona România, Construct Consult Invent, Forbo Bonding Systems, Mapei România, Loba-Wakol;
– SPONSORILOR PRINCIPALI: Arboris, Uzin- Pallmann;
– SPONSORILOR: Casa Bambus, DC-Group, Forbo Flooring Systems, Glamour Floors, Kronospan, Menatwork, Murexin, The Natural Wood Floor Company, Paci Comsicrist, Parchetstore, Pavtech, Ax Perpetuum, Premium Floors, Venta, Witex;
– PARTENER PROFESIONAL: www. spatiulconstruit.ro;
– PARTENERILOR MEDIA: Pardoseli Magazin, Casa și Grădina, Casa Mea, Mansarde și Acoperișuri, Planul Casei Mele, România Liberă, Proiect Casa, ProIdea, Agenda Construcțiilor, Bursa Construcțiilor, E-Build, Portal Construct, Violet, care, prin profesionalism, efort și abnegație au făcut posibil, în premieră, să se țină în România Concursul European Al Montatorilor de Pardoseli.

Mulțumim și East European Trade din Târgu Mureș pentru suport tehnic și punerea la dispoziție a utilajelor Festool pentru parchet.

Bucuresti, 04.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *