free download 78 travel guides written by experts

Castigatorii celor mai bune planuri de afaceri din programul

TINERI ANTREPRENORI, sustinut de Elevate
Desfasurata in perioada 12 mai – 5 iunie, cea de-a doua editie a programului TINERI ANTREPRENORI, organizat de Junior Chamber International (JCI) Bucuresti alaturi de Focus Consulting Co si Work Management si sustinut de Elevate, si-a desemnat castigatorii. Au fost premiate cele mai bune planuri de afaceri elaborate de tinerii participanti in colaborare cu mentorii lor. Programul TINERI ANTREPRENORI urmareste sa dezvolte antreprenoriatului in randul tinerilor din Romania, sprijinindu-i pe acestia in initiativele lor prin transfer de know-how, mentorat si training.

Junior Chamber International (JCI) Bucuresti alaturi de Focus Consulting Co si Work Management au organizat in perioada 12 mai – 5 iunie cea de-a doua editie a programului TINERI ANTREPRENORI. Programul are ca scop dezvoltarea antreprenoriatului in randul tinerilor din Romania si incearca sa realizeze un autentic transfer de know-how in cadrul sesiunilor de mentorat si training.
Conferinta de incheiere a actualei editii a avut loc Vineri, 5 iunie 2009 la sediul City Bank – Uzinexport din Piata Victoriei. Conferinta a avut  tema “Antreprenoriat – intrebari si raspunsuri” si un format inovator: continutul conferintei a fost generat exclusiv de intrebarile formulate de participanti la inscrierea la eveniment. Cele mai bune intrebari au fost selectate si au primit raspunsuri de la mentorii din cadrul programului TINERI ANTREPRENORI si de la invitatii speciali, antreprenori de renume ca: Radu Tudorache, Calin Fusu, Bobby Voicu, Dan Virtopeanu, Maia Novolan, Vlad Nedelcu, Wolfgang Klaar, Alexandru Gavriliu, Tudor Maxim si altii.
In acest cadru conferintei au fost anuntati si castigatorii competitiei Best Business Plan, componenta a programului TINERI ANTREPRENORI . Planurile de afaceri inscrise in concurs au fost elaborate de participanti impreuna cu mentorii personali.

Locul I  – participant Teodor Mincu, mentor Bogdan Gavrila
Ideea dezvoltata este platforma online “Doctorbun.ro” care isi propune sa devina un canal activ si profesional de comunicare intre medici si pacienti si, implicit, sa imbunatateasca sistemul romanesc de sanatate. Vizitatorii site-ului primesc sfaturi personalizate de la o echipa profesionista de medici. De asemenea, ei pot da feedback medicilor in urma consultatiilor. Scopul companiei este sa ofere clientilor o mai mare vizibilitate pe partea de online, si o cat mai mare rentabilizare a investitiei.

Planul de afaceri a primit deja o oferta de finantare din partea grupului Intact, chiar in cadrul ceremoniei de premiere.

Locul II – participant Diana Branzila, mentor Cristian Francu

Business planul premiat are o tema originala “Turism relational/turism pentru oameni singuri” si vizeaza imbunatatirea calitatii calatoriei prin adaugarea unei socializari de buna calitate. Practic sunt oferite pachete turistice personalizate in functie de gradul de compatibilitate dintre clienti, din punct de vedere al aspiratiilor, hobby-urilor, varstei, studiilor si al unui set de caracteristici comportamentale. Avantajul competitiv al noului concept turistic sta in consilierea pre si post calatorie, realizarea unor studii de compatibilitate intre clienti si ansamblul activitatilor de socializare si divertisment care vor avea loc in timpul calatoriei.

Locul III – participant Silvia Mihalea, Maia Novolan

Planul de afaceri vizeaza domeniul Umane, iar obiectivul principal al firmei este sa devina partenerul strategic al companiilor mici si mijlocii care doresc sa obtina si sa mentina un echilibru organizational indiferent de schimbarile din jur. Firma ofera servicii de consultanta in Resurse Umane, recrutare si selectie de talente, training pentru crearea si dezvoltarea de competente profesionale, coaching si evaluare psihologica.

O firma tanara la randul sau, Elevate sustine cu mandrie TINERI ANTREPRENORI atat ca partener media, cat si prin contributia managerului sau general Tudor Maxim care a coordonat programul de mentorat.

Initiatorul proiectului este Junior Chamber International Bucuresti, parte a Junior Chamber International (JCI). JCI este cea mai mare organizatie pentru tinerii lideri si antreprenori din lume, cu o vechime de 64 de ani. Membrii JCI sunt profesionisti si antreprenori cu varste cuprinse intre 18-40 ani care vor sa se dezvolte ca lideri si sa determine schimbari pozitive in societate. JCI are peste 200.000 de membri activi in 115 tari si milioane de alumni, care se implica in numeroase proiecte si programe de dezvoltare. JCI militeaza pentru implicarea tinerilor in viata economica, politica si sociala a comunitatii lor si realizeaza proiecte in urmatoarele domenii: dezvoltare individuala, dezvoltare internationala, afaceri si comunitate. Detalii la www.jci.cc.

JCI Romania exista din 2003 si a realizat pana in prezent numeroase proiecte, repurtand succese importante in competitiile internationale, cum ar fi Best Business Plan si Creative Young Entrepreneur si fiind mereu prezenta cu proiecte in conferintele si congresele mondiale si regionale, in cadrul carora a promovat antreprenoriatul romanesc. In prezent, JCI are filiale locale in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta, Iasi, Cluj si Lugoj si Sibiu.

Coorganizatorii proiectului sunt organizatii importante, studentesti si de tineret din Romania: Advice Students, ASER, Business Club, FINANS si Leaders Romania.
Parteneri principali ai programului : Focus Consulting Co si Work Management.

Bucuresti, 11.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *