metalshow

Casta, prima agenție imobiliară fără comision, oferă și servicii de închiriere

Casta continuă revoluția în imobiliare și în timpul verii. Lupta cu comisioanele agențiilor imobiliare s-a extins și la chirii, unde Casta intră pe piață cu prețul zero pentru postarea unei proprietăți de închiriat și cu binecunoscutele onorarii fixe pentru serviciile de consultanță imobiliară.

”Circa 10-15% din locuințele noi dezvoltate în București sunt cumpărate în scop investițional, pentru a fi închiriate. Comportamentul generației millenials – care preferă să închirieze în loc să cumpere, apariția spațiilor de coworking, traficul din Capitală și poziționarea segmentului rezidențial pe primul loc în topul preferințelor micilor investitori sunt doar câțiva din factorii care au condus la creșterea pieței chiriilor. Vom vedea în scurt timp proiecte rezidențiale dezvoltate special pentru a fi închiriate integral”, spune Radu Theodorescu, CEO al Casta.

Casta.ro are la bază un model inovativ de business, prin care se elimină comisionul procentual din valoarea imobilului, perceput de toate agențiile imobiliare tradiționale.  Acesta este înlocuit cu un onorariu inițial, la care se adaugă un onorariu de succes în momentul în care imobilul este vândut.

Casta logo

”Segmentul brokerilor imobiliari este foarte fragmentat, iar calitatea serviciilor lasă uneori de dorit. Noi dorim să inovăm industria și în același timp să creștem calitatea serviciilor, îmbunătățind semnificativ experiența tranzacționării unei locuințe. Am realizat cu succes aceste lucruri în alte industrii în care activăm”, spune Călin Fusu, CEO al Neogen.

Grupul Neogen a construit sau a investit în câteva dintre cele mai de succes platforme din România: BestJobs, Clever Taxi sau Vivre Deco.

Investițiile globale în proptech au crescut exploziv în ultimii ani: de la 186 mil. USD în 2011, la 2,67 mlr. USD în 2016, și până la 10 mlr. USD în 2018. Pe plan internațional, există deja patru companii de proptech care au atins pragul valoric de un miliard de dolari fiecare: Compass, o rețea de brokeri imobiliari; Homelink, un portal de real-estate din China; SMS Assist, un instrument de property management; Opendoor, un portal pentru vânzarea și cumpărarea de case online.

Proptech este un acronim folosit pentru a descrie orice tip de tehnologie pentru industria imobiliară. Proptech acoperă de la software (portaluri precum Rightmove si Zoopla sunt considerate proptech software), hardware (senzori), materiale (cărămizi speciale care funcționează ca baterii pentru panouri solare) sau producție (tipărire 3D). De asemenea, Airbnb și WeWork sunt considerate soluții de proptech.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *