Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Casa Rusu a primit premiul de excelenta pentru profitabilitate maxima

obtinuta de o companie romaneasca intr-un an de criza

In cadrul premiilor Confidential de la Antena2, Cristian Rusu, Director General Casa Rusu, a primit premiul de excelenta in afaceri, pentru luna iunie, compania inregistrand in anul 2009 un profit de 7,6 milioane RON

Compania Casa Rusu a fost premiata in cadrul Galei Confidential de pe Antena 2, din data de 30 iunie, prezentata de Cristi Brancu si Oana Turcu, pentru performantele unei companii romanesti in anul fiscal 2008 – 2009.

Premiul de excelenta a fost inmanat de catre Dan Carbunaru, redactor la „Gandul” si moderator al emisiunii „Calea Europeana”. Alaturi de Cristian Rusu, premiul de excelenta in afaceri a revenit si omului de afaceri Elan Schwarzenberg pentru curajul asumarii, in public, a opiniilor referitoare la actiunile clasei politice.

Premiile Confidential se acorda lunar, in domenii ca business, politica, sport si monden. Pe langa aceste premii, publicul si juriul ofera, cu anumite ocazii, un premiu de excelenta pentru performanta in unul din aceste domenii. In luna Iunie au existat numai 2 astfel de premii de excelenta, ambele in lumea de afaceri.

„As vrea sa dedic acest premiu cumparatorilor, clientilor mei, cei ce au inteles ca pentru a avea un produs de calitate nu trebuie sa platesti inca o data pretul de cost al acestuia. Calitatea produselor noastre este impecabila, iar pretul este cel corect – tehnologia de ultima generatie ne sustine sa producem mobila de lux sau pentru clasa medie, la preturi accesibile”, a declarat Cristi Rusu cu aceasta ocazie.

Casa Rusu este divizia de retail a producatorului de mobila Rus Savitar. In 2009, compania a avut o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro. In prezent, are magazine deschise in 9 localitati din tara, ultimul fiind cel deschis in Bucuresti, in Vitantis Shopping Center. Odata cu deschiderea segmentului de retail, vanzarile au crescut de la 3 milioane de RON/an, la 26 de milioane de RON/ an.

Segmentul de productie Rus Savitar a inregistrat cresteri esentiale odata cu deschiderea celei de-a doua fabrici: capacitatea de productie a crescut de la 3000 de seturi la 17-18.000. Ca planuri pentru termen mediu si lung in Romania, Casa Rusu isi propune sa aiba, in 3 ani, reprezentante in toate orasele mari. Urmatoarele orase in care se vor deschide magazine Casa Rusu sunt: Constanta, Targu – Mures si Budapesta.

Despre Casa Rusu

Compania si-a inceput activitatea in 1994 ca retailer de mobila, in scurt timp devenind unul dintre cei mai mari importatori si distribuitori de mobilier din Romania. In 2004 se finalizeaza centrul logistic de unde se distribuie marfa la peste 200 de magazine de retail din tara. In 2005 se realizeaza prima investitie in activitatea de productie de mobilier din pal, valoarea investitiei ajungand la 3,5 mil. Euro.

In septembrie 2007 se demareaza proiectul pentru a doua fabrica de mobila, cu o capacitate de productie de 7 ori mai mare decat prima fabrica. In acest sens s-au achizitionat 4 linii de productie total automatizate, ce reprezinta varful tehnologiei in productia de mobilier din pal din Europa, una dintre aceste linii fiind unica in Europa de Est. In 2008 se finalizeaza proiectul celei de-a doua fabrici, aceasta devenind functionala in decembrie 2008, cu o capacitate de productie de 15 000 garnituri de mobilier pe luna. Valoarea investitiei se ridica la peste 11 mil. Euro.

Productia si distributia se realizeaza prin compania Rus-Savitar, al carei actionar este familia Rusu, iar retail-ul si vanzarea directa se realizeaza prin compania Casa Rusu, al carei actionar majoritar este compania Rus-Savitar.

In momentul de fata, compania Rus Savitar este ca marime al II-lea producator de mobilier din pal din Romania, cu o capacitate totala de productie de 17 000 – 18 000 garnituri de mobilier pe luna, intregul parc logistic si de productie ocupand o suprafata de 100 000 mp.

Bucuresti, 08.07.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *