free download 78 travel guides written by experts

Casa păpuşilor

M.J. Alridge
Editura TREI

“Ruby se zvârcolea în pat după o noapte agitată. (…)

Ruby dădu perna la o parte şi se ridică în capul oaselor. Deschise gura să spună ceva, dar nu scoase decât un sunet slab – corpul îi înţepenise de spaimă. Se dusese la culcare în patul ei plăcut, confortabil. Dar se trezise într-o pivniţă rece şi întunecoasă.” (pp. 5-7)

După cum vă puteţi da uşor seama, Ruby este o tânără care a dispărut de acasă. Este sechestrată într-o cameră, lipsită de confort şi de inhalatorul ei (suferă de astm). Încearcă să fie puternică şi să îl respingă pe cel care o răpise. Dar nu este uşor.

casa papusilor

Helen Grace este o inspectoare de poliţie care este implicată într-un caz în care un cadavru este descoperit întâmplător pe o plajă pustie. Era o tânără. Murise de mult, pentru că locul ales pentru a o îngropa era unul ce conserva bine corpul.

Victimei nu i se simţise lipsa întrucât nu avea o relaţie apropiată cu tatăl său şi, deşi nu se văzuseră de ani de zile, acesta credea că este în viaţă date fiind SMS-urile primite şi actualizările de pe profilul dintr-o reţea de socializare.

Ruby postează şi ea pe Twitter şi îi scrie mamei că nu se întâlnesc. Pare că ea a dorit să plece. Dar mama insistă că nu ar fi plecat fără inhalator. Aşa că, încet-încet, cazurile se leagă, iar Helen Grace ajunge să fie implicată într-o cursă contra cronometru pentru a o salva pe Ruby. Nu este uşor dat fiindcă în trecut Helen se prinsese alţi criminali în serie. Se consideră că acum îi vede peste tot. Şi nu îi este deloc uşor când şefa nu o sprijină şi nici cu noua echipă.

Casa păpuşilor este un excelent thriller din seria Helen Grace. Cartea poate fi citită şi independent. Veţi descoperi o atentă analiză a luptelor din culisele secţiei de poliţie, veţi afla experienţa cutremurătoare a lui Ruby şi veţi fi, pas cu pas, alături de ea şi de inspectoare. M.J. Alridge a ales să alterneze capitolele – unul dedicat evoluţiei captivităţii lui Ruby şi celui care o ţine sechestrată, unul dedicat anchetei conduse de Helen Grace. Așa se face că nu poți lăsa cartea din mână până nu afli deznodământul, mai ales că multe capitole sunt scurte. Ritmul alert, acțiunea bine gândită, personajele atent create, alternarea capitolelor, toate captivează cititorii de la prima și până la ultima parte și te fac să dorești să citești imediat următorul volum al seriei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *