free download 78 travel guides written by experts

Casa de Producţie TVR vă propune spectacolul „ESCU” de Tudor Muşatescu

  • Anul acesta se împlinesc 80 de ani de la naşterea regretatului Jorj Voicu
  • Casa de Producţie TVR vă propune spectacolul „ESCU” de Tudor Muşatescu, în regia lui Dinu Cernescu, spectacol de la a cărui premieră se împlinesc, tot anul acesta, 85 de ani

escu - Tudor Musatescu - TVR

…ESCU, de Tudor Mușatescu

Interpretează: Ştefan Bănică, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Dorina Lazăr, Astra Dan, Corado Negreanu, Maria Pătraşcu, Jorj Voicu,  Paul Ioachim, Mircea Cruceanu, Minel Klepper, Sergiu Demetriad si alţii.

Costume: Dumitru Zbierea, Elena Timonu.
Decoruri: Teodora Dinulescu, Liviu Ciulei.
Operator şef: George Grigorescu
Redactor: Ioana Prodan
Adaptarea TV și regia artistică Dinu Cernescu

„…Escu” este una dintre cele mai cunoscute comedii semnate Tudor Muşatescu. Piesa vorbeşte despre carierism si  cameleonism politic duse până la extrem, presarate pe alocuri cu picante intrigi amoroase. Despre oameni a căror singura grijă este aceea de a-și răzbuna conditia mediocră și a accede „acolo, sus” călcând in picioare principii și dogme.

Decebal Necşulescu trece de la un partid la altul cu o usurință din care nu transpare nici o altă convingere  decât aceea a binelui propriu.
O poveste scrisă cu mult umor și fină ironie de către un maestru al genului: Tudor Musatescu.

escu - Tudor Musatescu - TVR

Jorj Voicu s-a născut la 12 iulie 1938, în Cluj-Napoca. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie din București în 1961, la clasa profesorului Ion Finteșteanu, şi a studiat la Paris pantomima cu Jacque Lecqoc. A jucat la Teatrul Municipal din Turda, dar şi la teatrele Ţăndărică şi Odeon din București. Printre spectacolele în care a fost distribuit: O scrisoare pierduta de I.L. Caragiale, Visul unei nopți de vară şi Poveste de iarnă de William Shakespeare, Şcoala nevestelor de Moliere, Noaptea la Drumul Mare de Renato Lelli, Un nasture sau absolutul de Radu Cosasu, Woyzeck de Georg Büchner, Şapte inşi într-o căruţă de Paul Anghel, Escu de Tudor Mușatescu, Războiul de Goldoni, Vlacea, regele nebun, Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini.

A debutat pe marele ecran în 1966, cu filmul Zodia Fecioarei, apoi a jucat în Faust XX (1966), în rolul lui Mefisto, Un film cu o fată fermecătoare (1967), De trei ori București (1967), B.D. în alertă (1971), Păcală (1974), Comedie fantastică (1975), scurt metrajul pentru televiziune Un text cu bucluc (1976), Ediție specială (1978), Întoarcerea la dragostea dintâi, De ce trag clopotele, Mitică? (1981), Melodii la Costineşti (1982), Concurs (1982), Dueliştii (1984) Rămăşagul (1984), Galax, omul păpușă (1984), Amadeus , la Tv (1984), Maria si Mirabella in Tranzistoria (1989)-voce, Escu (1990)

Program de difuzare:
TVR Internațional, vineri, 13 iulie, ora 23.00 și sâmbătă, 14 iulie, ora 16.00
TVR 3, duminică, 15 iulie, ora 20.00

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR
Producător coordonator: DEMETER András István

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *