free download 78 travel guides written by experts

Casa construita in timp record de voluntari: doar 31 de ore

Habitat for Humanity România, cu sprijinul Habitat for Humanity Germania și voluntarilor, angajați ai companiei Henkel din Germania, au construit în doar 31 de ore o casă pentru o familie săracă din Corlătești, Prahova

Familia Rudaru, care a locuit luni bune într-un container, a primit la sfârșitul săptămânii trecute cheile propriei case. Entuziasmul celor 20 de voluntari a depășit planificarea inițială și capriciile meteo, iar casa familiei Rudaru a fost ridicată în timp record: doar 31 de ore. Casa are două dormitoare, un living spațios, o bucătărie și o baie.

Containerul de zece metri pătrați în care părinții și cei cinci copii au locuit va fi doar o amintire. Specialiștii Habitat for Humanity România lucrează și în această săptămână la ultimele finisaje, iar ulterior familia se poate muta în casa nouă.

În container încăpeau doar două paturi, o masă și un fel de sobă, la care se încălzeau. Rufele se uscau pe o sfoară trasă dintr-un capăt al altuia al containerului, iar mama gătea într-un cotlon de lemn afară unde, când ploua, pâmântul de jos se transformă în noroi. Apa curentă și WC-ul erau tot afară, în curte.

“A fost foarte greu în container, cu copiii mici, nici nu-mi vine să cred că am trecut peste iarnă. Ne place casa, suntem fericiți, abia așteptăm să ne mutăm în ea. Mulțumim oamenilor care au venit de departe să ne ajute”, a spus mama, Viorica Rudaru.

“Suntem foarte bucuroși că am reușit să construim casa atât de repede. Este un sentiment extraordinar să vezi în ochii părinților și copiilor fericirea că vor avea o casă. A fost o experiență incredibilă pentru noi toți și sperăm să revenim curând pe șantierele Habitat for Humanity”, a spus Sebastian, voluntar, angajat al companiei Henkel din Germania.

Angajații Henkel s-au implicat în toate activitățile de construcție ale casei: realizarea structurii de lemn, ridicarea pereților, montarea acoperișului, finisaje exterioare și interioare și multe altele. În plus, Henkel și fundația “Fritz-Henkel-Stiftung” au susținut acest proiect pentru familia Rudaru printr-o donație financiară.

Bucuresti, 19.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *