free download 78 travel guides written by experts

Caruselul drepturilor copilului

SOS Satele Copiilor România, a organizat astăzi 19 noiembrie 2008, de Ziua Mondială a combaterii abuzului asupra copiilor, in SOS Satul Copiilor Bucureşti, evenimentul Caruselul drepturilor copilului.

Desfăşurat ca experiment şi inovaţie în domeniul protecţiei copilului, Caruselul a reunit peste 140 de copii şi tineri, grupaţi pe două grupe de vârste: 10-14 ani şi 14-18 ani. Participanţii au provenit din cele trei Sate SOS din Bucureşti, Cisnădie şi Hemeiuş, cele 4 Comunităţi de Tineri din Sibiu şi Bucureşti, Proiectele de Întărire a Familiei Bucureşti şi Hemeiuş (Bacău), dar şi două clase de elevi de la Şcoala Centrală din Bucureşti.

Sub simbolul magic al unui Carusel din parcurile de distracţie, ce semnifică schimbarea, copilăria fericită, mişcarea, lumina, binele, copiii şi tinerii au trecut prin rotaţie în 5 staţii de lucru.

Staţiile de lucru au încercat să adune de la participanţi impresia şi gândurile lor despre protecţia drepturilor copilului, abuzuri, reacţiile pe care ar trebui să le aibă fiecare în faţa unui abuz, prin metode inovative: jurnalism, film, fotografie, colaj, pictură, mimă.

Pe parcursul a trei ore, fiecare grupă a trecut prin toate staţiile. Rezultatul muncii lor va fi unul total nou pentru protecţia copilului în România.

Acesta este POLITICA DE PROTECŢIE A COPILULUI, pe înţelesul lor,  creată de toţi pasagerii mai mici sau mai mari care au participat !

Proiectul continuă cu realizarea în parteneriat cu UNICEF a „Calendarului Bunului Părinte 2008”, iar anul viitor cu un „Calendar al Bunului Profesor.”

În cadrul evenimentului ne-am bucurat de parteneri inimoşi şi deschişi inovaţiei: Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copiilor, UNICEF, Romantica TV, Tonica, Ioana, Ioana Visul Copiilor.

Mai multe imagini  şi fotografii vor fi disponibile curând pe www.sos-satelecopiilor.ro/carusel.

Asociatia SOS Satele Copiilor Romania ingrijeste, de 17 ani,  copii in dificultate, intr-un mediu familial, pana cand devin tineri independenti si autonomi sau pana la reintoarcerea lor in familia biologica.

De serviciile celor 14 proiecte derulate de SOS Satele Copiilor Romania,  beneficiază peste 15,800 de copii anual. Proiectele SOS sunt: trei Sate SOS, patru Comunitati de Tineri, doua Gradinite, o Tabara de Vacanta, Masina cu Jucarii, trei Proiecte pentru intarirea Familiei.

Bucuresti, 19.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *