free download 78 travel guides written by experts

Cartile lui Patrick Modiano, castigatorul premiului Nobel pentru Literatura 2014, in librariile

Avant-Garde si Librarium Palas din Iasi

In cafeneaua tineretii pierdute (Grupul editorial ART)

In cafeneaua tineretii pierdute este un roman care respira parfumul boemilor ani ’60 parizieni, cu bistrourile din Cartierul Latin ce gazduiesc nesfarsite intalniri ale artistilor si in care timpul pare ca sta in loc, suspendat intr-un etern al poeziei.

In aceasta lume se refugiaza Louki, asa cum se prezinta Jacqueline Delanque, un personaj misterios si neinteles, in incercarea de a fugi de o viata care ameninta sa o striveasca prin rutina ei nemiloasa. Personajele lui Patrick Modiano sunt incarcate de farmecul unei vieti traite parca doar pentru a discuta despre sensul existentei si despre arta. Dar paradisul acesta nu le este oferit pentru totdeauna. Asemenea unor ingeri alungati dintr-un spatiu si dintr-un timp mitice, eroii lui Modiano se trezesc in cenusiul vietii cotidiene, lipsite de farmecul de altadata, cand totul parea posibil.

Romanul lui Modiano, dincolo de atmosfera nostalgica a unui Paris la care visam cu totii, dincolo de frivolitati, aventuri si iubiri pierdute, este si un roman al marilor intrebari despre viata.

DORA BRUDER (Grupul editorial RAO)

Dora Bruder este povestea unei tinere de 15 ani, deportata la Auschwitz, dar si a unei anchete desfasurate de un singur om, un scriitor, impotriva birocratiei si a amneziei. Dora era o umbra. Prin el, ea devine o urma, o inscriptie, inceputul unei prezente. Un destin tragic, reconstituit treptat din bucati precum piesele unui puzzle, intre atatea alte destine iremediabil pierdute in timp si spatiu…

Patrick Modiano este unul dintre cei mai renumiti scriitori francezi, castigator al unor importante distinctii literare, printre care premiul Goncourt (1978). Scriitura lui Modiano este cea a inexplicabilului, dar nu pentru a trezi in citit mila, afectiunea sau revolta, ci pentru a releva absurdul, misteriosul, irealul, absenta, facandu-le astfel palpabile.

Bucuresti, 21.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *