free download 78 travel guides written by experts

Cartile care definesc universul dezvoltarii personale

Editura Univers Enciclopedic a publicat o serie de carti menite sa creasca universul nostru personal. Nu este vorba despre automotivare, ci este o incursiune in lumea unora dintre cei mai importanti oameni ai istoriei si culturii: universul lui Platon, Eliade si Adler.

Sunt trei titluri, care marcheaza trei ere distincte, culturi si viziuni diferite asupra vietii. Dialogurile lui Platon este o carte care nu numai ca sta la baza culturii de astazi, dar este si extrem de actuala. Tehnici Yoga, de Eliade, este o incursiune in cultura indiana, in ceea ce are mai bun de oferit din punct de vedere al spiritualitatii, reprezintand si viziunea personala a autorului. Alfred Aldler are in centrul preocuparilor sale omul si destinul lui, asupra carora emite judecati de valoare in cartea Sensul Vietii.

In volumul Dialoguri, de Platon, cititorul este invitat sa descopere o culegere a celor mai frumoase dialoguri platoniciene: Apararea lui Socrate, Eutrifon, Criton, Banchetul, Fedon, Gorgias si Menon. Traducerile, realizate intr-o limba literara deosebita, au la baza editia C.Fr. Herman (Platonis dialogi) si au fost confruntate de Cezar Papacostea cu editia Bude.

Sensul Vietii a aparut pentru prima oara in 1933 si inca de atunci mesajul filosofic si etic al lui Alfred Adler este de o mare actualitate. Reprezentand o sinteza a intregii conceptii psihologice si terapeutice a autorului, cartea  priveste omul din perspectiva psihologiei individuale si a integrarii sale pozitive in societate.

Tehnici de Yoga are doua directii principale: pe de o parte reda doctrinele si practicile Yoga, iar pe de alta istoria acestora, incluzand influentele exercitate asupra spiritualitatii indiene. Dupa trei ani petrecuti in Calcutta la universitate si alte sase luni in ashram-ul din muntii Himalaya, Mircea Eliade a creat o opera in care si-a expus punctele de vedere asupra teoriilor si practicilor Yoga, dar si punctul de vedere personal asupra rolului pe care Yoga il detine in istoria spiritualitatii indiene.

Bucuresti, 10.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *