metalshow

Carti iubite de milioane de adolescenti: colectia George Sovu, in premiera pe CorectBooks

La începutul primăverii librăria digitală CorectBooks propune tuturor cititorilor săi un mărțișor special: colecţia George Şovu, compusă din18 cărți în format electronic, scrise de cel mai iubit autor al adolescenţilor de orice vârstă. Colecţia operelor lui Şovu în format digital este sărbătorită cu un concurs special.

De Mărţişor, iubitorii cărților de dragoste au la dispozitie, în format PDF şi EPUB, integrala George Şovu: celebra serie „Liceenii”, nemuritoarele „Declarație de dragoste”, „Extemporal la dirigenție”, „Dimineața iubirii” și multe altele, disponibile la adresa //books.corect.com/ro/categorii/autori/Şovugeorge. 

Cu această ocazie, CorectBooks pune la bătaie seria Liceenii în format digital, în cadrul concursului Cea mai prețioasă amintire din liceu. În săptămâna 1 – 8 martie 2011, adolescenţii de orice vârstă sunt invitaţi să împărtăşească cea mai preţioasă amintire din liceu pe CorectBooks. Câştigătorul, ales chiar de George Şovu, se va bucura de volumele „Liceenii”, „Liceenii Rock’n’Roll” și „Liceenii în alertă” în format digital.

Intervievat în exclusivitate pentru CorectBooks, George Şovu îşi aminteşte de „Liceenii”

Colecţia integrală a cărţilor de George Şovu este celebrată de asemenea printr-un interviu special de Mărţişor, acordat în exclusivitate librăriei CorectBooks de către autorul scenariilor pentru cele mai populare filme cu liceeni, care s-au bucurat de un imens succes și au adus milioane de spectatori în sălile de cinematograf.

În interviu, George Șovu rememorează cele mai insolite întâmplări din perioada fenomenului național reprezentat de seria Liceenii și vorbește, cu farmec și sensibilitate, despre tinerii de ieri și de azi, despre amintirile de la filmări și din anii de profesorat, despre iubire și puterea de a o lua mereu de la capăt.

Întrebat despre succesul filmelor bazate pe scenariile sale, George Șovu mărturisește:
„Fiecare cuvânt pe care l-am scris poartă pe el amprenta sufletului meu, având în același timp o singură adresă – sufletul altcuiva, ca-ntr-o linie dreaptă trasată între două puncte: de la suflet, la suflet!”

„Filmele deveniseră bucăți din propria lor viață, mergând până la suprapunerea realității peste cea sugerată de peliculă. ‹‹Ia, uită-te, bă, formidabil: e mătușa lui și i-a dat trei!›› s-a auzit odată în sala de cinematograf strigătul unui licean, care se referea la faptul că Isoscel (Tamara Buciuceanu) îl ‹‹potcovise›› pe Ionică (actorul Mihai Constantin) cu un trei, ea, Tamara, fiind soră cu mama lui Mihai.”

Citiţi integral interviul exclusiv cu George Şovu pe CorectBooks aici: //books.corect.com/ro/autori/Şovugeorge/interviu.

Bucuresti, 01.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *