free download 78 travel guides written by experts

Cartea vietii

Cartea vietiiDeborah Harkness
Editura Litera

Dupa calatoria in timp in vremea lui Shakespeare si a altor personalitati importante reale, dar si a unor vrajitoare menite a o ajuta pe Diana sa descopere ce fel de vrajitoare este si cum isi poate controla/folosi puterea, iata ca Diana si Matthew s-au intors in zilele noastre. Intoarcerea lor ridica insa niste semne de intrebare – Diana este insarcinata cu gemeni, desi se stia ca vampirii nu pot concepe copii, iata ca nu era si cazul lui Matthew – si vine cu o veste trista pentru Diana: moartea uneia dintre matusi.

Benjamin, fiul renegat al lui Matthew, cel care suferea de furia sangelui ca tatal lui, se intoarce in viata lor si creeaza probleme reale.

Baldwin, fratele lui Matthew si, oficial, capul familiei, cel a carui porunca trebuie respectata de toti vampirii din familie, se implica si el in viata clanului de Clairmont si isi impune deciziile.

Jack, baiatul salvat in Anglia demult, fusese si el transformat in vampir. Dar suferea de furia sangelui, iar Matthew primeste ordin de la Baldwin sa il ucida.

In plus, Diana, Matthew si prietenii lor sunt foarte aproape de a gasi paginile lipsa din Cartea vietii si sa descopere originile speciilor supranaturale sau poate chiar primele vraji. Misterul manuscrisului Ashmole 782 este si el aproape de a fi descifrat.

„Cartea vietii” este un roman captivant, cu aventuri numeroase, cu o cursa contra-cronometru si cu infruntari finale. O poveste fasinanta de iubire, cu lectii pentru oricine despre devotament, curaj si daruire, o idee interesanta de combinare a mai multor specii de fiinte supranaturale – vrajitoare, demoni si vampiri – si „Cartea vietii” o carte misterioasa, provocatoare, periculoasa.

Romanul are o actiune bine gandita, cu numeroase fire epice, se bucura de personaje interesante si bine creionate, de idei inedite in materie de fiinte supranaturale, are interesante si cuprinzatoare detalii stiintifice (in special din zona geneticii), „Cartea vietii” constituindu-se intr-un volum de citit, o carte care nu se adreseaza doar iubitorilor genului sau tinerilor. O poveste cuceritoare care, pe masura ce te apropii de final, iti pare rau ca se termina.

Trilogia alcatuita din Cartea pierduta a vrajitoarelor, Scoala Noptii si Cartea Vietii este cu siguranta una de citit: provocatoare, fascinanta, documentata, interesanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *