free download 78 travel guides written by experts

Cartea tibetana a mortilor – Bardo Thodol

Editura Herald

Moartea, in mai toate religiile si pentru aproape orice om, este importanta. Multi o vad ca final, altii ca o trecere. Foarte multi acorda insa o mare importanta momentelor de dupa moarte – respectand diverse ritualuri si etape care sa ajute acea persoana sa ajunga cu bine la destinatia finala. De altfel, in multe zone au fost oameni ce au avut experiente de moarte clinica si care au povestit ce si-au adus aminte.

Cartea tibetana a mortilor – Bardo Thodol este in fapt o lucrare ritualica – infatisand lucrurile ce trebuie spuse la capul defunctului. Limbajul este unul accesibil iar lectura cartii poate duce la descoperirea unor elemente similare cu alte religii/culturi.

Volumul aparut la Editura Herald beneficiaza de o introducere extrem de bine realizata de Horia Al. Cabuti. Din aceasta veti afla de ce Cartea tibetana a mortilor – Bardo Thodol este atat un text esoteric cat si unul exoteric si de asemenea veti vedea contextul in care a aparut aceasta lucrrare si veti afla multe altele ce va vor ajuta in intelegerea si mai buna a textului (inclusiv de la ce vine Bardo Thodol).

Pentru a citi Cartea tibetana a mortilor – Bardo Thodol trebuie sa fii putin deschis la minte, sa iti doresti sa cunosti si alte culturi si sa vrei sa descoperi viziuni asupra unui moment la care ajungem toti.

Va invitam asadar sa cititi aceasta lucrare si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *