free download 78 travel guides written by experts

Carte de identitate

Juan Goytisolo
Grupul Editorial Corint – Editura Leda

Cateva prime pagini cu o singura fraza.Fie te cureresc, fie trezesc curiozitatea, fie sunt recitite de cateva ori pentru a fi siguri ca se intelege tot.

Apoi un alt capitol cu frazare obisnuita. Si apoi… o calatorie in prima parte a trilogiei autorului spaniol – "Tripticul raului" – care cuprinde romanele Seńas de identidad (Carte de identitate), Don Julian si Juan sin Tierra. Lucrarea a primit aprecieri la nivel international (autorul fiind de astfel rasplatit cu diverse premii in timp). Trilogia – si implicit si romanul de fata – se constituie intr-un document istoric. Romanul deschide asadar apetitul pentru finalul trilogiei.

Nu este o lectura usoara. Sunt multe aspecte ce pot fi luate in seama – de la accent pe actiune (diferita poate de ceea ce s-ar putea astepta un cititor) si pana la cel pe limbaj si modul de redactare. Tuturor celor familiarizati cu literatura spaniola, romanul le va parea interesant si pentru observarea diferentelor intre alti scriitori si Juan Goytisolo. Vor observa elementele noi aduse de el in literatura spaniola si universala.

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *