free download 78 travel guides written by experts

Caroli Foods lanseaza o legenda: Salam de Sibiu 1935

O reţetă de fabricaţie originală din 1935 şi o investiţie în cercetarea şi dezvoltarea produsului de peste 50.000 de Euro

Reţeta originală a salamului de Sibiu, creată de Filippo Dozzi în 1935, este lansată astăzi de Caroli Foods. Recuperarea reţetei originale şi cercetarea asociată au reprezentat o investiţie de aproximativ 50.000 de Euro şi un an de testări succesive. În prima etapă, produsul va fi disponibil într-un număr limitat de locaţii, în mod special datorită noilor specificităţi ale procesului de producţie, care presupune cel mai lung proces de fabricaţie de pe piaţă.

“Salamul de Sibiu 1935 trimite, de fapt, la o experienţă gastronomică, înseamnă o redescoperire a unui gust rafinat, din trecut, pe care astăzi consumatorii nu îl mai regăseau. Aceştia au remarcat gustul fad al destul de multor alimente aflate acum pe piaţă. Tocmai de aceea Caroli Foods, respectând întru-totul reţeta din 1935 a celebrilor fraţi Dozzi lansează un produs într-o ediţie limitată cu un gust autentic şi o savoare unică”, declară Andrew Taylor, Vicepreşedinte Comercial Caroli Foods.

Ideea lansării de către Caroli Foods a Salamului de Sibiu 1935 a apărut acum un an de zile. Produsul trece printr-un lung proces de fabricaţie care durează 90 de zile şi care are ca scop desăvârşirea gustului autentic al Salamului de Sibiu.

“Secretul acestui produs stă în răbdare. Răbdarea de a matura complet produsul şi răbdarea de a merge în profunzime pe urmele unui gust care părea pierdut”, spune Adrian Nicolaescu, Marketing Manager Caroli Foods.

Decizia lansării pe piaţă a fost luată după testarea succesivă a produsului, numai atunci când rezultatele “blind testului” faţă de produsele competiţiei au indicat o preferinţă de peste 84% a subiecţilor pentru Salamul de Sibiu 1935 propus de Caroli Foods. Consumatorii au avut de apreciat aspectul exterior, mirosul şi gustul. 

Pentru fabricarea acestui produs s-au folosit doar ingrediente naturale precum: carne de porc, slănină, condimente naturale şi sare. Gustul autentic al Salamului de Sibiu 1935 este dat atât de procesul de maturare deosebit, cât şi de carnea atent selecţionată din care au fost prelucrate doar părţile anatomice de cea mai bună calitate: muşchi şi pulpă de porc.

Legenda spune că părintele salamului de Sibiu este un italian, Filippo Dozzi, care a deschis la Sinaia o fabrică de salamuri pentru protipendada de la începutul secolului 20.  Salamul a fost fabricat numai iarna de către mezelarii pricepuţi proveniţi din Sibiu şi mărginimile sale. La export, salamul era trecut prin vama Sibiu, acesta fiind motivul pentru care denumirea i-a rămas Salam de Sibiu.

Bucuresti, 15.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *