free download 78 travel guides written by experts

Caroli Foods achizitioneaza Maestro Industries

Caroli Foods şi Maestro Industries au ajuns astăzi la un acord privind preluarea de către Caroli Foods a producătorului clujean. În urma contractului de achiziţie, semnat astăzi, Caroli Foods va integra capacităţile de producţie şi distribuţie, portofoliul de peste 75 de produse şi activitatea celor aproape 200 de angajaţi aparţinând companiei Maestro Industries. Primul pas, însă, îl constituie autorizarea de către Consiliul Concurenţei a contractului de achiziţie încheiat.

Conform Caroli Foods, această achiziţie va permite consolidarea poziţiei Grupului în regiunea Transilvaniei şi poziţionarea sa mai aproape de ţinta propusă, aceea de lider pe piaţa mezelurilor din România.

„Am găsit în Maestro Industries un partener solid şi experimentat. Credem că experienţa celor două echipe, aflate acum împreună, se va concretiza într-o creştere substanţială pentru grup. Vom fi mai aproape de clienţii noştri, vom fi mai prezenţi, iar produsele vor beneficia de standardele de calitate pe care Caroli Foods le-a implementat conform celor mai exigente cerinţe europene.” a declarat Talal El Solh, CEO & President, Grupul Caroli Foods.

Conform planurilor, după pronunţarea aşteptată din partea Consiliului Concurenţei urmează o serie de investiţii în capacităţile de producţie de la Cluj, pentru alinierea acestora la standardele Grupului Caroli Foods. Echipa Maestro Industries va continua să gestioneze afacerea din Transilvania, cu sprijinul conducerii Grupului Caroli Foods.

„Pentru Maestro anul 2006 este an aniversar. Sărbătorim peste 2 luni 10 ani de activitate în domeniul mezelurilor. Prin cumulul de resurse realizat şi prin sinergiile care se vor crea, credem că vom reuşi să devenim lideri  de piaţă în următorul an. Este o mare satisfacţie şi realizare pentru noi să ne alăturăm unui grup de dimensiunea Grupului Caroli Foods,” a spus Clara Taşnadi, Director Executiv, Maestro Industries.

Detalii despre evoluţia integrării celor două companii vor putea fi oferite numai după ce se anunţă decizia Consiliul Concurenţei.

Despre Caroli Foods
Caroli Foods este unul dintre liderii pieţei de mezeluri din România. Grupul produce trei mărci de mezeluri: Caroli, Gourmet şi Familia, înglobând peste 150 de produse, dintre care 41 lansate în 2005. Pe parcursul celor 12 ani de activitate, Caroli Foods a investit zeci de milioane de Euro în procesarea şi distribuirea mezelurilor (tehnologie, echipamente de igienă, resurse umane etc.). Grupul are 1.000 de angajaţi, dintre care peste două treimi au între 18 şi 35 de ani. Cifra de afaceri a Grupului, la finele anului trecut, a fost de 62 de milioane de Euro, în creştere cu peste 40% faţă de anul anterior. Produsele Caroli Foods sunt aliniate standardelor Uniunii Europene. Fabrica de la Piteşti, cu o suprafaţă productivă de 15.000 de metri pătraţi, este certificată ISO 9001:2000 şi HACCP. Grupul Caroli Foods este în principal format din companiile Caroli Prod 2000, T.C. Affaires şi INDCARF S.A.
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *