free download 78 travel guides written by experts

Carmen Tocala si Horia Paun fac parte din comisiile permanente FIBA-Europe

Pentru prima oarã în istorie, Federația Românã de Baschet va avea doi reprezentanți în cadrul comisiilor permanente ale FIBA-Europe, dupã cum a decis, la Munchen, Board-ul forului european. Conform anunțului oficial, președintele de onoare al FR Baschet, Carmen Tocalã, va ocupa în urmãtorii patru ani funcția de președinte al Comisiei Feminine din cadrul FIBA-Europe, iar președintele FR Baschet, Horia Pãun, va face parte ca membru din Comisia de Competiții a forului continental.

Secretarul general al FIBA-Europe, Kamil Novak, informeazã cã președintele de onoare Carmen Tocalã și președintele Horia Pãun au fost nominalizați de cãtre Board-ul FIBA-Europe pentru a face parte din comisiile permanente ale forului european pentru perioada 2014-2018. Conform deciziilor din cadrul ședintei Board-ului FIBA-Europe, care a avut loc, vineri dupã-amiazã, la Munchen, Carmen Tocalã va ocupa funcția de președinte al Comisiei Feminine din cadrul forului european de specialitate, dupã ce, în ultimii opt ani, a fost membru în respectiva comisie, condusã pânã în acest an de Ivan Bodrogvary. Totodatã, conform aceleiași nominalizãri oficiale, Horia Pãun face parte din Comisia de Competiții a forului continental, în calitate de membru, alãturi de nume marcante ale baschetului continental: Dejan Bodiroga, Emir Turam și Jose Montero. Aceste nominalizãri demonstreazã faptul cã actuala conducere a FR Baschet este apreciatã la nivel european pentru acțiunile sale de promovare și dezvoltare ale baschetului atât în plan intern, cât și internațional, colaborând foarte bine și la derularea proiectelor și programelor FIBA-Europe.

Astfel, baschetul românesc realizeazã doua premiere istorice, prima fiind aceea cã va avea un reprezentant care va conduce din calitate de președinte o comisie a FIBA-Europe, iar a doua fiind aceea cã va avea doi reprezentanți în cadrul comisiilor permanente ale forului european de specialitate.

“Aceste nominalizãri reprezintã o mare onoare pentru baschetul românesc, care va avea, astfel, în premierã, doi reprezentanți în comisiile permanente FIBA-Europe, dar și un președinte de comisie. Reprezintã, însã, și o mare obligație pentru noi, în perspectiva viitoarelor proiecte pe care le vom derula cu noua conducere a forului european și cu președintele Turgay Demirel”, a declarat președintele FR Baschet, Horia Paun.

Mai jos sunt președinții comisiilor permanente FIBA-Europe, pentru mandatul 2014-2018, conform deciziei Board-ului:
Comisia de Apel – Mirsad Donlagic (Bosnia&Hertegovina)
Comisia Tarilor Mici – Hannes Jonsson (Islanda)
Comisia de Competitii – Dejan Bodiroga (Serbia)
Comisia Tehnica – Grzegorz Bachanski (Polonia)
Comisia Financiara – Karl Thaller (Austria)
Comisia Feminina – Carmen Tocalã (România)
Comisia Legala – Cyriel Coomans (Belgia)
Comisia de Tineret – Asterios Zois (Grecia).

Bucuresti, 16.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *