free download 78 travel guides written by experts

Carmen Gavrila de la Radio Romania – premiata la Gala “Tanarul Jurnalist al Anului”

Carmen Gavrila, corespondent de razboi al Radio Romania, a fost premiata joi, 1 iulie 2010, in cadrul celei de-a XII-a editii a concursului „Tanarul Jurnalist al Anului”, la sectiunea Politica Externa si Afaceri Europene.

„Premiul acesta este de fapt o recunoastere a faptului ca jurnalismul de politica externa este important mai ales la Radioul public. El confirma ca intr-o vreme a globalizarii nu poti ignora lumea din jur, nu te poti izola exclusiv in chestiuni interne, oricat de presante ar fi ele. Aceste articole premiate au fost posibile pentru ca politica editoriala a Radioului public nu se limiteaza numai la acest gen de subiecte. Este firesc: un eveniment in celalalt capat al lumii, desi pare departe si fara legatura cu Romania, ne poate afecta direct. Intr-o lume a globalizarii, o problema externa poate deveni foarte usor una interna, daca ne gandim, de exemplu, ca un conflict ori o criza poate determina un val de migratie sau destabilizarea pietelor, probleme care pot afecta direct Romania. In plus, Romania nu poate avea o politica externa eficienta daca populatia nu este informata si, deci, nu poate sustine ori intelege strategiile autoritatilor”, a spus Carmen Gavrila.

Carmen Gavrila, unul din putinii vorbitori de limba farsi din Romania, este singurul jurnalist roman care a acoperit, de la fata locului, alegerile prezidentiale din 2005 din Iran si revoltele de strada care au urmat scrutinului. Atunci a realizat un interviu in exclusivitate, pentru Radio Romania Actualitati, cu laureata premiului Nobel pentru Pace, avocata iraniana Shirin Ebadi. In calitate de corespondent de razboi in Liban, in 2006 l-a intervievat, in exclusivitate, pe presedintele Emile Lahoud, interviul fiind premiat de Clubul Roman de Presa. Carmen Gavrila a fost corespondent Radio Romania si in Fasia Gaza, Afganistan. Cand nu acopera spatiul islamic, Carmen Gavrila este corespondent de politica externa al Radio Romania si abordeaza teme din domeniul afacerilor europene si de diplomatie romana.

In acest an, concursul „Tanarul Jurnalist al Anului” a fost impartit in sase sectiuni: Cultura, IT&C si Tehnologie, Finante, Politica Externa si Afaceri Europene, Mediu/Ecologie si Actualitate Interna.

Alaturi de Carmen Gavrila, au mai fost premiati Catalin Pruteanu (ex-Jurnalul National, cariereonline.ro), Madalina Schiopu (Dilema Veche, Dilemateca), Alexandru Radescu (Jurnalul National), Paula Scinteianu (Opinia Veche), Vlad Ursulean (Romania Libera), Florin Rusu (Saptamana Financiara) si Petru Zoltan (Jurnalul National).

{mosimage}

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *